Vil tilbake til Championship med fansens hjelp

Nå er det definitivt. Ipswich har rykket ned fra Championship og spiller League One til høsten. Klubben mobiliserer imidlertid allerede og vil ha hjelp fra fansen i jakten på opprykk i første forsøk.

Elland Road, Riverside Stadium og Villa Park byttes i neste sesong ut med, blant andre, Adams Park, Crown Ground og Pirelli Stadium. Samtidig vil vår egen Portman Road by på kamper mot Gillingham, Fleetwood og Lincoln. Bortekampene blir ikke like «majestetiske» og motstanden i hjemmekampen klinger nok litt hulere, men faktum er likevel at The Tractor Boys´ resultater i årets sesong i Championship ikke har kunnet forsvare en ny sesong på Englands nest høyeste nivå. 

At Ipswich har ambisjoner om igjen å nærme seg toppen av engelsk fotball skal det likevel ikke herske tvil om, og klubben håper fansen vil være med på å hjelpe dem tilbake i gjevere selskap allerede fra sesongen 2020/2021.

Det er sannsynligvis også derfor at Paul Lambert har vært raus i sine omtaler av Ipswich´ trofaste supportere, samtidig som han lovet nye tider allerede fra høsten.

– De har vært fantastiske, og jeg tror de har satt pris på at vi har forsøkt. Dette stedet (Portman Road, red. anm.) kommer til å være noe helt annet neste sesong, det er helt sikkert, har Lambert uttalt til den britiske supporterklubben.

Da man presenterte den kommende sesongs billettpriser like etter at nedrykket var endelig var det tydelig at klubben ser Portman Road pent fylt opp, selv om neste år altså byr på fotball fra nivå tre. Ikke ser det ut til at supporterne flykter på grunn av nedrykket heller. Allerede første salgsdag kunne klubben melde om 400 nye sesongkortholdere. Sammen med alle dem som allerede var i besittelse av et sesongkort, og som hadde meldt seg til automatisk fornyelse, nådde man opp på nesten 8000 umiddelbart etter at salget startet.

Kilde: Unsplash

Klubben har senket kommende sesongs priser med 15 % på familie-tribunen og 12,5 % på de øvrige tribunene, men det er flere positive nyheter. For alle supportere som kjøper sitt sesongkort før første kampdag neste sesong fryses automatisk prisen på sesongkortet også for sesongen 2020/2021 HVIS Ipswich spiller seg tilbake til Championship. Det blir spennende å følge oddsen for opprykk og andre sportsspill hos bookmakere som bet365 til høsten.

Det kan også være ytterlige prisavslag å hente dersom Portman Road blir vel besøkt fra høsten av. Hvis klubben selger 12 000 sesongkort før 6. mai slås 10 % av den allerede rabatterte prisen. Ved 13 000 solgte sesongkort stiger prisavslaget til 15 % og dersom man når 14 000 før første mandag i mai kan supporterne glede seg over et 20 % avslag i prisen.

Fra klubbens styrerom meldes det om at man regner med å tape ca. ni millioner pund i billettinntekter som en konsekvens av nedrykket, det er altså omtrent 100 millioner norske kroner. Prissettingen av billettene er derfor en balanse mellom å beskytte billettinntekter og ikke miste for mange tilskuere.

Om klubben lykkes med å fylle Portman Road gjenstår å se. Det første svaret får vi først en gang i midten av august.