Tror ikke på «the great escape».

Til tross for at Ipswich tok sin andre seier i 2019 i forrige spillerunde er det et uunngåelig faktum at det nå kun er teori som kan redde The Tractor Boys fra nedrykk. Bookmakerne tror også  at «traktorguttene» spiller i League 1 i neste sesong.

I sesongens resterende seks spillerunder er det totalt 18 poeng igjen å spille om. Med 13 poeng opp til trygg grunn lever stadig håpet om Championship-overlevelse for Ipswich Town, men all realitet tilsier at laget til Paul Lambert må ta den tunge veien ned en divisjon. Sesongen 2019/2020 tilbringes derfor med all sannsynlighet i League 1. På sesongens første 40 kamper har man ikke klart å skrape sammen mer enn fire seire og totalt 27 poeng.

Ipswich Harbour

Kilde: Pixabay

Til tross for at fotballen til stadighet byr på overraskelser, sensasjoner og mirakler vil de aller fleste kategorisere oppdraget Ipswich står ovenfor som en umulighet selv ikke Tom Cruise i Mission Impossible kunne kommet helskinnet igjennom. Championship-overlevelse krever at de blå og hvite tar minst 13 poeng mer enn Millwall og Reading, lagene som innehar de to siste plassene på trygg grunn. Millwall har, for å gjøre oppgaven enda vanskeligere, en kamp til gode på resten av bunnlagene, og med kun seks kamper igjen har nok de aller fleste i og rundt klubben forberedt seg på League One-tilværelse kommende sesong. Selv med seks seire av seks mulige og 18 poeng i serieinnspurten er det ikke sikkert overlevelsen sikres, og trolig er det utopi å håpe på at de siste seks kampene skal gi full pott – Ipswich har tross alt ikke vunnet mer enn fire kamper i løpet av sesongen inntil videre.

Faktisk har Paul Lambert ledet Ipswich til seks ganger 1-1 på de ni seneste – imponerende nok i seg selv, men dessverre alt for poengfattig når du desperat kjemper mot nedrykk. Collin Quaners to mål i forrige runde var dog med på å sikre tre etterlengtede poeng for Ipswich, faktisk den føreste seieren siden 12. januar, men dessverre for Ipswich og deres supportere overrasket også Millwall og vant deres hjemmekamp mot opprykksjagende West Bromwich. Trygg grunn og videre Championship-spill ser derfor stadig like urealistisk ut.

Kilde: Unsplash

Samme oppfattelse deles også av markedet, og bookmakerne er «helt sikre» på at Ipswich spiller League One neste sesong. Europas største aktører innenfor bookmaker-bransjen, som Unibet, tilbyr ikke odds på at klubben overlever Championship. Til gjengjeld er det odds å finne på de resterende kampene og Ipswich Town har noen tøffe kamper i møte. Etter 20 år i bransjen har Unibet god erfaring innenfor bookmaker-bransjen, trykk her for å se hva Unibet tilbyr sine kunder. Onsdag 10. april venter som nevnt Brentford. Alt annet enn tre poeng vil så godt som sementere den siste spikeren i Ipswich’ Championship-kiste, mens tre poeng kan tilføre overlevelsesteorien (kunstig) åndedrett. Det krever dog at flere av resultatene i Rotherham – Aston Villa, Millwall – QPR og Norwich – Reading faller ut til The Tractor Boys´ fordel.