Topp mot bunn

Kanskje den mest sårbare søndagen på lenge.

Av: Christoffer Vårhus & Erik Røed

Denne søndagen er ikke som andre søndager. Egentlig er søndager en hviledag, men pulsen vil være langt over hvilepuls når Ipswich Town gjester Norwich City. Ikke er det bare East Anglian Derby, det er også topp mot bunn, og dessverre er vi på feil side av tabellen. Rent økonomisk og sportslig er denne kampen kanskje den viktigste Old Farm på lenge. Ikke etter ti år har vi slått våre argeste rivaler, og hva tilsier at vi skal slå de nå som vi kanskje er på vårt dårligste siden sist seier over de gul-grønne.

Det er lett for oss å sitte bak tastaturet i Norge og forvente mer og mer, spesielt når man er i motgang og alt ser mørkt ut. Det er spesielt da det er vanskelig å se det positive i klubben driver med. For det har faktisk blitt gjort tiltak for å rette opp i utfordringene vi møtte tidligere denne sesongen, hvor klubben forsøker å samle sammen fotballfamilien Ipswich Town. Overgangsvinduet som nylig ble lukket har vært en av de mest aktive som jeg kan huske. Helt fra åpningen og frem til deadline day har vi fått nye fjes på Portman Road. Klubben har betalt reiseutgifter til supportere på bortekamp, og invitert tilhengere til å få «hospitality» (tilbud om lounge/mat) på en av valgfri hjemmekamp. Kampen mot Reading i mars har reduserte priser. I tillegg ga Marcus Evans i slutten av januar sitt første intervju til en uavhengig medieorganisasjon. Det er ingen som ønsker å være i denne situasjonen, men det handler om å samle oss rundt det som betyr noe: fellesskapet.

På de siste ti årene har det blitt spilt hele tolv East Anglian Derby, hvor vi må helt tilbake til 19.04.2009 for å finne sist seier til vår stolte og tradisjonsrike klubb Ipswich Town. En seier på søndagen kan vær den boosten laget trenger for å snu denne vårsesongen om til noe positivt og en ny sesong i Championship. Men det er virkelig på tide å snu den negative trenden. Vi trenger ikke flere straffespark i mot, eller å slippe inn i på overtid.

Vår nabo Norwich befinner seg for tiden på 1.plass med bedre målforskjell enn Leeds. De kommer fra en sterk borteseier 3-1 på Ellan Road mot nettopp Leeds. De står med kun tre seire på sine siste 10 kamper, så de er ikke en av de klubbene som er i god form for tiden. Men i motsetning til Ipswich, har de hentet inn motstander og scoret i sluttminuttene og tatt med seg poeng. De har puttet 1,9 mål per kamp og sluppet inn i snitt 1,6 baller i kassen når vi ser på de ti siste kampene. De har kun holdt nullen en gang de i disse kampene, noe som skal kunne spilles til fordel for den stolte klubben fra Suffolk.

Ipswich Town er dessverre helt nede på en 24.plass med 18 poeng, åtte poeng opp til en trygg plass hvor Rotherham befinner seg for tiden. Vi står med to seire, en

uavgjort og syv tap på de siste ti. Ipswich scorer i snitt 0,6 mål per kamp, og slipper inn 1,5 mål. Fem av de kampene har vi ikke klart å funnet veien til nettmaskene, og vi har kun holdt nullen i to av de. Med åtte mål på de siste tolv kampene og ikke mer enn ett mål per kamp så trenger vi virkelig at januar-signeringene slår til.

Uansett så lever disse kampene sitt helt eget liv og denne statistikken kan vi egentlig bare kaste ut vinduet. I høst var vi uheldige som kun fikk med oss 1 poeng. La oss ta med oss alle 3 fra Carrow Road.

PS: Freddie Sears sitt mål mot Aston Villa har blitt nominert til månedens mål i januar og ligger i dette øyeblikk på førsteplass. Følg linken og stem på vår spiller nummer 20:

https://t.co/ov4EyPc7Hk