To skjebnekamper

Både den norske og den svenske supporterklubben har valgt de to kommende hjemmekampene mot Birmingham og Wigan som sine fellesturer våren 2017. Og de kunne ikke valgt en bedre anledning. For disse to kampene kan avgjøre om Ipswich holder seg i Championship, eller dras ytterligere ned i nedrykksstriden. Så det vil bli noen neglebitende dager for alle norske og svenske BLÅ. Dette er altså helgen hvor supporterklubbene skal samles i Town til et sedvanlig tettpakket program med aktiviteter, og ikke minst 2 fotballkamper som forhåpentligvis sørger for at Ipswich kan gå inn i «den stille uke» med et betydelig forsprang til nedrykk. I motsatt fall så blir de påfølgende kampene enn mer skjebnesvangre. Jeg bare minner om at Newcastle kommer på besøk 2.påskedag i anledning «The Sir Bobby Robson day». Jeg skal selv bivåne denne kampen, og har ikke lyst til å være vitne til en kamp hvor vi MÅ ha poeng mot ett av divisjonens beste lag. Håper derfor at alle skandinaviske BLÅ på tribunen denne helgen bidrar til å snu stemningen på Portman Road sånn at spillerne sprudler av innsats og kreativitet. Er det to kamper fansen virkelig må bidra for å hjelpe laget sitt så er det NÅ. Uansett hva man mener om herrene McCarthy & Evans. «The Boo people» får holde seg hjemme.

Over til litt fakta. Vi har ikke tapt hjemme for Birmingham siden desember 2008. Men totalen er jevn. 34-15-29 gir en liten fordel Ipswich. Begge lag har hatt tunge perioder etter jul. Særlig Birmingham som kun har vunnet 2 av 19 kamper under Gianfranco Zola. Synes litt synd på den lille trivelige italieneren som tok over ett lag på det verst tenkelige tidspunkt. Birmingham hadde stor suksess under Gary Rowett og lå faktisk på playoff plass da Zola kom inn. Et managerbytte ingen forsto noe særlig av annet enn at ledelsen ønsket et såkalt profilert navn. Du snakker om fiasko av en inkompetent ledelse.

Hva så med våre blå? Etter en sterk periode i februar hvor vi faktisk ikke tapte en eneste kamp mot sterke motstandere så har vi falt tilbake til gamle synder med defensivt og tafatt spill, og «redd for å tape» holdning i de siste kampene før «the International break». Og jeg er redd for at McCarthy kommer til å skru igjen krana nå på lørdag også. Så dette lukter 0-0 lang vei såfremt ikke Lawrence kommer innpå og lager kremmerhus fra distanse igjen. Hans varemerke denne sesongen. Gledelig også å lese på TWTD i dag at både McGoldrick, Huws, Williams, Taylor og Bishop, sammen med nevnte Lawrence, er tilbake på treningsfeltet og kan bidra på lørdag. Det er en styrke. Så får vi bare håpe at McCarthy tør å være litt offensiv i tankegangen med så gode kreative spillere tilgjengelig. Men skulle han starte med Skuse og Diagouraga på midten så er jeg redd for at det atter en gang blir en «baktung aften».

Resultatet på lørdag vil selvfølgelig avgjøre hvordan «set-up» blir på tirsdag. Wigan har vel nærmest ett ben i League One og solgte sin beste spiller (nederlenderen Wildschut) til Norwich i januar, men de kan fortsatt gi oss masse trøbbel. Det finns ingen lette kamper i Championship, og hjemmekamp mot nedrykkstruede lag er alltid vanskleig. Og vi har ingen god statistikk mot Wigan. Faktisk er den ganske dårlig. 3-1-6 siste 10 gir Wigan en fordel. Så dette blir spennende uansett hvordan vi vrir og vender på det. Ett tap på lørdag vil føre til nervøse og frustrerte spillere med liten selvtillit. La oss håpe så ikke skjer.

Kommer tilbake med mer stoff på mandag når vi har fått oppdatert oss på lørdagens kamper. Tror McCarthy vil være fornøyd med 4 av 6 poeng selv om alle selvfølgelig, McCarthy inkludert, ønsker seg full pott. Men da må den «gamle stabukken» også tørre å gå for det…