Til Ipswich på lån

For mange klubber, særlig nedover i divisjonssystemene, baserer suksessen seg ofte på hvor godt man treffer på spillere som hentes på lån. Også Ipswich har hatt et hav av lånespillere i løpet av historien, men hvem har egentlig vært den beste?

Det er lokalavisen East Anglian Daily Times som har stått for kåringen av Ipswich´ beste lånespiller. Avisen samlet elleve spillere som alle har spilt for Ipswich uten å være klubbens eiendom, og vinneren ble kåret gjennom en avstemning hvor det kun var få stemmer som skilte nummer én og nummer to. Bersant Celina, et kjent navn blant mange fotballinteresserte nordmenn, har også vært på lån i Ipswich, men det har ikke vært mulig å stemme på ham.

Leserne av East Anglian Daily Times vurderte Giovani dos Santos til å være «The Tractor Boys´» aller beste lånespiller. Meksikaneren, som fikk 27 % av stemmene, kom til klubben fra Tottenham i mars 2009, og spilte åtte kamper i innspurten av 2008/2009-sesongen.

Den tidligere Barcelona-spilleren scoret også siste gang Ipswich slo sine argeste rivaler, Norwich. Den gang (19. april 2009) vant «The Blues» 3-2 i en fartsfylt og underholdende fotballkamp på Portman Road.

dos Santos ble lenge sett på som et av verdens aller største fotballtalenter, men til tross for at karrieren har tatt ham forbi velrennomerte klubber som Barcelona, Tottenham, Mallorca og Villareal slo han aldri for alvor i gjennom på den aller største fotball-scenen. dos Santos endte til slutt i LA Galaxy, hvor han lenge var blant spillerne som tjente aller best. Han spiller i dag i meksikansk klubbfotball.

Klubb-ikon på andreplass

Nummer to i avstemningen endte med å få Portman Road som hjemmebane i vesentlig lengre tid enn dos Santos. Jim Magilton ble hentet på lån fra Sheffield Wednesday på nyåret i 1999. Iren spilte elleve kamper under låneoppholdet, men imponerte så mye at overgangen ble gjort permanent i mars samme år.

Overgangssummen lød på små 700 000 britiske pund, men pengene viste seg som en god investering, all den tid at Jim «Magic» Magilton var med på å lede klubben opp i Premier League den påfølgende sesongen. Totalt nådde Magilton å spille mer enn 300 kamper for Ipswich Town.

Han var også fast innslag i troppen i begge sesongene Ipswich befant seg i Premier League. Etter nedrykket på våren i 2002 har det imidlertid ikke vært mulig å finne tipping tips fra Englands øverste divisjon med «The Blues». Nærmest opprykk var klubben i 2014/2015-sesongen da man tapte playoff-semifinalen mot erkerivalene fra Norwich.

Etter at Magilton avsluttet sin aktive karriere har han også ledet Ipswich fra managerstolen. 51-åringen har en høy stjerne i klubben til tross for at han, etter nesten tre sesonger i sjefsstolen, ble sparket i april 2009.

Nummer tre i kåringen ble hentet til klubben i opprykkssesongen (1999/2000). Martijn Reuser kom til Ipswich fra Ajax og var med på å føre «The Blues» tilbake til Premier League. Reuser hadde blant annet siste fot på 4-2-scoringen som sikret klubben opprykket i playoff-finalen mot Barnsley på Wembley.

Totalt scoret nederlenderen seks mål på 14 kamper under hans låneopphold. Reuser fikk nesten 16 % av stemmene.

Slik endte kåringen:

 1. Giovani dos Santos
 2. Jim Magilton
 3. Martijn Reuser
 4. Tom Lawrence
 5. Ryan Fraser
 6. Daryl Murphy
 7. Sixto Peralta
 8. Jimmy Bullard
 9. DJ Campbell
 10. Keith Andrews
 11. Jonny Williams