You are currently viewing Supportercupen 2022

Supportercupen 2022

Da har det gått noen dager siden Supportercupen, og det er på tide med en kort oppsummering.

Av: Erik Røed

Etter to avlysninger på grunn av korona, var det lørdag 4. juni klart for Supportercupen 2022. For mange har det gått tre år siden vi sist så hverandre, så det var et hyggelig gjensyn med gamle kjente – men også noen nye fjes.

Disse tre årene har gjort litt av hvert med oss. Noen har vokst med mange centimeter og fått større muskler. Noen har fått barn. Noen har fått tid til å trene kondisjon og forbedre løpsformen. Noen har ikke rørt en ball siden sist og mistet balltouchet. Men en ting har ikke endret seg; vi er alle Ipswich-supportere.

I år som sist stilte vi med to lag. Påmeldt var vi 24 spillere, som dessverre ble en del færre på grunn av diverse forfall tett opp mot turnering. I tillegg til de som skulle spille hadde vi cupens aller beste supportere på sidelinjen. Det er få som kan måle seg med ITSCON.

Ipswich 1 var først ut for dagen og vant gruppen med 9 poeng og 17-0 i målforskjell. 3-0 mot Nottigham Forest, 8-0 mot Leeds 2 og 6-0 mot Wolves. Ipswich 2 fikk som nevnt tidligere en tøff oppgave med kun 7 spillere. Der ble det tre av tre tap. Først 0-2 mot Newcastle, så 0-4 mot Derby før 1-7 mot Wimbledon. Derfor var det kun Ipswich 1 som gikk videre til sluttspillet.

Det ble en grei oppgave. Først 4-2 mot Stoke i åttendels, før vi slo Leeds 1 i kvarten. Ikke før i semifinalen at det ble unødvendig jevnt. Etter fulltid var det 0-0 og alt måtte avgjøres på straffer. Yngstemann i familien Støbakk, Gustav, gjør alt korrekt som keeper. Han redder første straffen, sørger for at den andre går utenfor, før han redder deres fjerde. Vi vinner 3-1. I finalen møter vi et toppet Arsenal 2. Det ender til slutt 4-2 i sommervarmen. Målscorere i finalen ble Sigurd, Hogne og to av toppscorer Andreas K.

Back-to-back-to-back. Ipswich er tre ganger vinnere av Supportercupen (på rad). Truls Brændvang blir kåret til årets spiller.

Tusen takk til alle som møtte opp. Både spillere og tilskuere!

Det kommer et lengre innlegg i neste medlemsblad.