Stadium of Wright…

Det virker som en tøff oppgave for Ipswich å hente poeng på bortebane i år. Spesielt i de kampene hvor vi må slite mot 12 mann. For på tirsdag døpte dommer Peter Wright om navnet ‘Stadium of Light’ til… ‘Stadium of Wright’. Eller noe som ville vært enda mer passende… ‘Stadium of Wrong’.

Ipswich hadde hevet seg spillmessig etter at Sunderlands Charlie Wyke scoret etter bare 8 minutter. Lankester utlignet til 1-1 like før hvilen, og samme mann hadde en gigantisk mulighet til å score til 1-2 etter flott forarbeid av Judge. Avslutningen fløy langt over målet til Sunderland-keeper Burge.

Dessverre blir kampen ødelagt av en stygg dommerfeil når Dozzell får direkte rødt kort 20 minutter før slutt i en duell med tidligere Ipswich-kaptein Leadbitter. Det endret kampbildet totalt, og plutselig ble det viktigere å sikre 1 poeng enn å vinne 3. Og det ble for tøft med 10 mot 11. Eller 12?

Men det hjelper ikke å sitte og sutre i ettertid. Vi må se på hva vi kan gjøre med de kampene som kommer.

Teddy Bishop viste igjen hvor viktig spiller han er for dette Ipswich-laget. Selv når vi er redusert til 10 mann fører han ball fremover og tør å være offensiv. Mot Sunderland har han 6 suksessfulle driblinger, hvor resten av laget har 4 til sammen.

Dessverre får han lite eller ingen hjelp fra Jackson foran seg, som mangler kamptrening og sliter med å ta i mot oppspillene som kommer. Det kommer til å bli kritisk å få i gang en spiss som scorer 10+ mål for å kjempe om opprykk. Får vi også utnyttet dette drivet fra Bishop opp mot Jackson, kan vi ende med en større effekt av vingen, og/eller Ward og Chambers.

Lambert var tydelig etter kampen på tirsdag at FA måtte se på det røde kortet til Dozzell, som har vært viktig sammen med Bishop. Han mente at kampstraffen som følge av det røde kortet måtte trekkes. Torsdag kom beskjeden om at det ikke blir noen endringer på dommerens avgjørelse og at klagen ble avvist. Dozzell er derfor ute i 3 kamper (Portsmouth i FA-cupen, deretter Shrewsbury og Hull i ligaen). Han er tilgjengelig i EFL Trophy og kampen mot Crawley neste uke. Heldigvis er Nolan tilbake etter sin suspensjon, og kan gå inn i midtbaneleddet.

Til helgen spiller vi første runde i FA-cupen mot Portsmouth, som er klubben hvor Hawkins spilte i frem til i sommer. Kanskje det er han som skal sende oss videre fra første runde? Kampen går på Viaplay lørdag klokken 16:00: https://viaplay.no/sport/fotball/fa-cup/ipswich-portsmouth/20618381.