Smith og Patterson i aksjon for All Whites

Confederations Cup er i gang. New Zealand tok i mot vertsnasjonen Russland på Krestovksy Stadium.

De første 45

De først ti minuttene kjørte Russland kampen fullstendig, selv om det ikke ble noen store sjanser ut av det. Etter ti minutter kom den første sjansen til Russland, som ble reddet på strek. Kun et minutt senere taper to New Zealand-spillere duellen mot Smolov, men Smith redder på strek.

Hver gang New Zealand fikk en dødball, kjørt de hele laget opp. tolv minutter er spilt når keeperen Marinovic slår en lang ball fra midten. Chris Wood vinner ballen, før Smith dukker opp bak Wood. Dessverre får Smith en dårlig vinkel, og avslutningen ender opp ut i intet.

Under hele kampen prøvde All Whites å stå høyt, til tross for lite tempo i de bakre rekker. De fem bak til New Zealand så ikke ut som et lag, og etter 30 minutter puttet Russland inn 1–0 etter selvmål av Boxall.

Etter de første 45 minuttene ledet Russland fortjent, men New Zealand hadde ennå sjansen til å få med seg poeng.

De siste 45

Etter 47 minutter ligger en New Zealand-spiller nede med hodeskade. Dommeren stopper ikke kampen, og Russland for en dobbeltsjanse. Marinovic er der begge gangene med to strålende redninger.

Under hele kampen ble Smith ofte dratt ut mot sidelinjen, til tross for at de hadde fem bak. Det ga for store rom bak stopperne. Der prøvde Russland til tider å skjære igjennom med farten til Smolov. Russland hadde ballen for det meste, og trykket New Zealand tilbake hele tiden. Da ble det en lang vei til mål for Smith & Co.

69 minutter er spilt når Smolov putter inn 2–0. Igjen så henger ikke forsvaret til New Zealand sammen. Smolov putter da enkelt inn mål på åpen kasse.

New Zealand for sin største sjanse etter 77 minutter ved Thomas, som blir slått til corner etter skudd fra 16 meter. På den påfølgende corneren for Smith en enorm sjanse. Han header fra åtte meter, men en mann på stolpen redder ballen på streken.

Monty Patterson kommer inn etter 83 minutter. Da har Ipswich to spillere på banen. Monty var et frisk pust for All Whites, uten at det hjalp noe. Men artig at en spiller som til daglig har spilt for Braintree Town spiller for sitt hjemland i Confederations Cup.

Kampen ender 2-0 til vertsnasjonen Russland.