Hva skjedde på deadline-day?

KLARTE IKKE Å HENTE EN MIDTSTOPPER

Brighton klarte aldri å hente inn Stefano Denswill fra Brügge og dermed mistet Mick McCarthy sist førstevalg midtstopperen Connor Goldson som befant seg på Portman Road helt til vinduet stengte. Eneste alternativ innen januar 2018 er kontraktsløse spillere

Av Ole Bernt Krogstad

Det ble jo en real suppe dette. En transferlapskaus på grunn av at spilleren Brighton skulle hente plutselig fikk beskjed på selveste Deadline Day om at han bare kunne ta av seg Brighton-drakten, forlate fotograferingen på Amex og komme seg hjem til Beligia igjen med det samme. Brügge oppdaget nemlig litt utpå dagen i går at skaden på Benoît Poulain, en av deres midtstoppere, var verre enn først antatt. Dermed ble McCarthy sitt førstevalg Connor Goldson sin lange kjøretur til Suffolk helt meningsløs. McCarthy og hans team gikk så til plan B, men vurderte sannsynligvis det dit hen at 33 år gamle Jason Shackell hos Derby, som også har spilt for Scum, er i såpass dårlig form at han ikke er klar til kamp før våre egne er det. For Chambers er vel snart tilbake, mens Webster er like bak.  Shackell har bare en eneste kamp på godt over ett år. Det skal også ha blitt sjekket opp en tredje midtstopper, Jack Hobbs hos Nottingham Forest. Men skogvokterne er fremdeles i slik lykkerus etter å ha solgt Assombolonga til overpris, at de ikke slipper noen ut på lån. En fjerde forsøk ble også gjort. McCarthy dro for en stund siden til Stockholm for å se Djurgården og ex WBA-spiller Jonas Olsson i aksjon. Svenskene benyttet seg derimot av sin stahet, og nektet Olsson å snakke med noen som helst. En annen opsjon var Alex Bruce. McCarthy vurderte den tidligere Town-spilleren som plutselig gjorde seg selv uaktuell ved å signere for Wigan ut sesongen. Alt dette skjedde i de siste timene av vinduet, og vi ble rammet hardt. Eller ble vi det?

UNG, ALLSIDIG OG TILPASNINGSDYKTIG

For svært sent på Deadline Day, en time før vinduet stengte, hentet vi inn 19 år gamle Callum Connolly (se bildet) på lån fra Everton. Takk for det Joe Royle! Tidligere Ipswich-manager Royle jobber nemlig i akademiet der. Connolly er en framoverlent og angrepshissig høyreback som også kan spille på venstresiden samt kant på midten.  Han vant U-20 VM med England i sommer. Med ham i troppen kan Iorfa trekke inn i midten og vi fikk også oppdekning blant våre kantspillere. Everton brukte nevnte Connelly som agn tidligere i sommer da de prøvde å hente Gylfi Sigurdsson fra Swansea. Connolly tilbrakte de to siste sesongene ute på lån, henholdsvis hos Barnsley og Wigan. Han spilte tre ganger i løpet av en måneds tid på Oakwell før han kom tilbake til Goodison og fikk sin Premier League-debut mot Southampton i april 2016. I løpet av den siste sesongen spilte han regelmessig for Wigan etter at han ankom på lån i januar 2017. Connolly spilte for Ronald Koeman under Toffees’ pre sesason i Nederland denne sommeren og rapportene var gode. David Unsworth, sjef for Everton U23, er en uttalt fan av Connolly, og har inkludert ham der siden han var 16 år. Jeg tror dette var et tilbud for godt til å si nei til og håper og tror at Connelly vil slå til hos oss.

BEHOLDT BIALKOWSKI

Kan vi egentlig klandre McCarthy for å ikke ha nok midtstoppere i stallen fra før. Nei, mener nå jeg da. Vi har ingen glasskule å se inn i før sesongstart hvor vi kan se skadene som vil oppstå. Å forutse at tre midtstoppere skulle bli skadet nesten samtidig kan ingen. Er spillerlogistikken til Ipswich god nok? Ingenting tyder på det dessverre. At vi ikke klarer å finne flere alternativer på midtstopperplass enn de 4 ovennente tyder på at vi ikke har evne eller mulighet til å lete bredere. Samtidig tyder alt på at vi har vi gjort gode kjøp i dette vinduet. Waghorn og Garner er så langt en suksess mens Celina vil styrke laget betraktelig straks han har tilpasset seg Championship. Huws er på vei tilbake fra skade og Adeyemi skal forøvrig ha imponert i en treningskamp nylig og vil også forsterke laget. Men det beste med hele vinduet er at vi beholdt Bart Bialkowski, og resten av laget for den del.

[cs_button button_size=»btn-lg» button_title=»MELD DEG INN!» button_link=»#» button_border=»yes» border_button_color=»#1e73be» button_bg_color=»#1e73be» button_color=»#000000″ =»null» button_icon_position=»left» button_type=»rounded» button_target=»_self»]