Sesongens første Ipswich-kamper på plass

Forberedelsene til en ny sesong i League One er allerede i gang. Nå er også motstanderen i den første offisielle kampen i den nye sesongen funnet.

Ipswich Town starter den nye sesongen med å møte Bristol Rovers i første runde av Carabao Cup. Noen dager senere, den 8. eller 9. september, venter vår første gruppekamp i EFL Trophy.

Sesongen 2019/2020 ble annullert, og hele våren og sommeren har gått med til å spekulere i hvordan den nye sesongen kommer til å se ut. Dette betyr også at oppkjøringen til sesongen som nå står på trappene har vært annerledes. Klubben har ikke vært utenlands, ikke gjennomført treningsleirer og treningskampene spilles mot mer lokal motstand enn hva man har vært vant med tidligere. Kamprytmen i den nye sesongen kommer også til å bli annerledes. I høst venter nemlig to cup-kamper før første ligakamp står på programmet.

5. september står Bristol Rovers på motsatt banehalvdel i ligacupen (Carabao Cup). Ipswich har fått hjemmebane i oppgjøret. Paul Lambert er trolig mellomfornøyd med trekningen, da Ipswich kunne møtt både sterkere og svakere motstand. Blant annet var Premier League-nedrykkerne fra Norwich en potensiell motstander.

Med Portman Road som arena for førsterundekampen mot Bristol Rovers er det lov å håpe på bedre Carabao Cup-prestasjoner enn forrige sesong. Den gang tapte Ipswich deres kamp i første runde på bortebane mot Luton (1-3). Bristol Rovers, på sin side, slo Cheltenham 3-0 i første runde før de tapte 1-2 hjemme mot Brighton i runde to. Du kan se høydepunkter fra Ipswich sin dårlige kamp mot Luton i Carabao Cup forrige sesong i videoen nedenfor.

Kampen mot Bristol Rovers blir også første gang Ipswich-supportere får mulighet til å oppleve klubbens nye signeringer, Stephen Ward, David Cornell og Oli Hawkins, i en tellende kamp.

Wembley-tur til våren?

I midtuken, bare noen dager senere, venter en ny kamp, denne gang i EFL Trophy. Ipswich møter Gillingham, Crawley og akademispillerne til Arsenal i det innledende gruppespillet. Tidligere Ipswich-sjef, Paul Hurst, stod bak den direktesendte trekningen. Mannen, som kun fikk 15 kamper ved roret på Portman Road i 2018, var likevel positiv på hans tidligere klubbs vegne.

– Hvis Ipswich tar turneringen seriøst er de blant favorittene. Og jeg vet det er mange Ipswich-supportere som ønsker seg en tur til Wembley, forklarte Hurst.

Forrige sesong røk Ipswich ut i runde tre av EFL Trophy, etter 1-2-tap borte mot Exeter.

Spillerne har vært i trening siden 22. juli, og i løpet av oppkjøringen har «Tractor Boys» vært gjennom flere treningskamper.

I slutten av august møter klubben også Premier League-klubbene West Ham og Tottenham i vennskapskamper. Sistnevnte har til og med blitt lansert, av ingen ringere enn Pep Guardiola, som en Premier League-joker neste sesong.

Bookmakere som bet365 er ikke like overbeviste i sine Premier League tips. I skrivende stund får du 51 i odds på Tottenham som Premier League-vinner. Tror du Spurs ender blant de fire beste får du 4 i odds. Tottenham endte for øvrig på sjetteplass i den nylig avsluttede Premier League-sesongen.

Ipswich sin første kamp i League One forventes å bli spilt 12. september. Alle kamper kommer inntil videre til å spilles bak lukkede dører, og det vites ikke når Portman Road igjen kan fylles med tilskuere.