Serieåpning for sesongen 20/21

Vi er endelig i gang

Etter en merkelig 2019/20-sesong, var det godt å komme i gang med en ny sesong. Dessverre har kampene hittil vært uten det viktige Portman Road-publikum. På en annen side så har kanskje dette vært behagelig for Paul Lambert og diverse spillere som tidligere har fått både fortjent og ufortent pepper. Spillere som Freddie Sears, Joe Nolan, Teddy Bishop, Luke Chambers og Toto Nsiala har fått spille på seg selvtillit og vært delaktige for de resulatene vi har levert.

Vi startet med en solid 3-0 seier mot Bristol Rovers, som ønsker å få sin revansje allerede til helgen, lørdag 19. september, hvor vi skal til Memorial Stadium. I Ligacupen var Ipswich det klart beste laget selv om troppen manglet et par nøkkelspillere. Inn i laget fikk vi nysignerte Stephen Ward og Aaron Drinan, og både Oli Hawkins og Corrie Ndaba fikk sin debut etter hvilen. Vi hadde aldri noe store utfordringer med å holde Bristol ute av kampen, og noterte oss for tre viktige mål. Freddie Sears virker som å være i en helt annen form enn tidligere, og kan bli viktig for Paul Lambert om Jackson forsvinner og Norwood trenger å roteres ut av laget. Bristol Rovers åpent ligaen mot Sunderland på bortebane og klarte få med seg 1 poeng etter at Luke Leahy scoret på straffe. Hvis vi tar utgangspunkt i kampstatistikken var det nok heldig at Bristol Rovers tok med seg et poeng fra Stadium of Light.

Ipswich har også spilt i Football League Trophy mot Arsenal U-21, hvor vi fikk testet oss mot talenter i en av verdens beste klubber. Til slutt stod det tap 2-1 på tavla, og unge norske George Lewis var en av de som lurte seg forbi vår bakre firer. Det er nok mange som synes det er rart og urettferdig at disse unge lagene deltar i turneringen, men her får heller Paul Lambert se på muligheten for å eksperimentere litt. I tillegg røyk vi ut i ligacupens andre runde mot Premier League-motstander Fulham. Kun et 1-0 tap, men alt tilsier at det skal være et nivåforskjell mellom lagene.

Første seriekamp mot Wigan

Den viktigste kampen hittil har vært seriestarten mot Wigan på Portman Road. Et Wigan-lag med diverse utfordringer på bakrommet og en gammel kjenning i Joe Garner er på motsatt banehalvdel. Her kan jeg med sikkerhet si at Ipswich var det beste laget, ettersom dette er første 90 minuttene jeg har rukket å se i år. Både på banen og i følge statistikken var vi best. Vi mangler både Woolfenden, Vincent-Young, Downes, Jackson og Norwood, men det er synlig i disse 90 minuttene. Dozzell har virkelig funnet seg selv, og det samme med Bishop på midtbanen. Vi misbruker dessverre flere sjanser, men holder nullen og scorer to mål. Det var deilig å se en kamp hvor vi roter bort den gode kontroller vi satt fra start.