Preview: Ipswich – Lincoln

Selvtillitt eller selvdestruksjon?

Tredje runde i FA-cupen er en ny mulighet til å spille på seg selvtillitt, men denne kampen kan fort ende med selvdestruksjon. McCarthy har lenge vist oss at han er mer redd for å tape enn han er villig til å satse for å vinne (ref. 2. januar mot Q.P.R på Lofthus Road). Vil McCarthy stille med fullt mannskap mot Lincoln, eller vil han bruke FA-cupen til å la sine viktigste spillere hvile etter et tøft juleprogram?

Av Vidar Andre Fredriksen

Det meldes om at Kenlock har en lårskade, Skuse skal i røntgen og at Chambers har et hovent kne. Er de to sistnevnte skadet, eller er det kun et ønske om å spare dem? Hvem vet? I tillegg har Bru spillt 2 og Pittman 4 kamper på rad, etter hhv. å ha vært ute av laget siden midten av oktober, og ute med skade siden slutten av september. Kjenner vi Mick rett, så trenger begge disse hvile. Ender det opp meg at mannskapet som står på banen når sluttsignalet for McCarthy-æraen består av 50% akademispillere? Det ville i så tilfelle kunne være et psykologiskt nederlag for de yngre spillerne og en nedtur for alle oss som ønsker å se at stallen skal bestå av en brukbar andel hjemmebrygg.

Jeg ser derfor konturene av følgende startelver: Gerken – Emmanuel, Webster, Berra, Knutsen – Ward, Douglas, Dozzell, Lawrence – McGoldrick, Sears. På benken vil vi da finne: Bialkowski, Kenlock, Bru, McDonnell, Blanchfield, Pittman, Best (jokere: McLoughlin & Morris).

Vi er faktisk nødt til å gå videre fra 3.runde, slik at sesongen ikke er helt over på lørdag. Vi er så utrolig ustabile og vi må i tillegg innrømme at vi rett og slett ikke gode nok til å fighte om play-off i år heller. Dessverre møter vi et Lincoln mannskap som er i flytsonen og som vil gi oss en solid fight, og dersom vi ikke klarer å få kontroll tidlig i kampen vil frustrasjonen bre seg i våre rekker. Da trenger vi sterke ledere på banen, de har vi ikke mange av. Men vi har derimot viktig spillere som er gode på å vise sin misnøye ovenfor sine medspillere (les: McGoldrick, Pittman). Kan lørdagen bli dommedagen for McCarthy & hans regime? Innringerne til Radion Suffolks «The Final Whistle» vil i så tilfelle sørge for sette fyr på seg selv med sine «hyllester» av McCarthty, dersom vi klarer å ryke ut av FA-cupen til fordel for et Conferencelag.

Håpet om at vi signerer noen før Lincoln virker å være ute, og det virker som om det er Max Power som har vært det eneste seriøse fremstøtet vi har gjort på transferfronten. Men Mick er en ringrev når det gjelder overganger, og han klarer som regel å holde sin business unna medieradaren. Så det kan være noe i ryktene rundt Ward og Woodraw, men at man ikke ønsker at budene skal være offentlige. Vi har derimot mistet Varney til Burton, denne gangen er det ikke Ipswich som har valgt å ikke forlenge kontrakten. Varney ønsket seg nærmere familien i Midlands, da han har 2 små, samt en kone som har gjennomført en korsbåndsoperasjon og trenger hans assistanse i hjemmet. Varney forlater Portman Road med bare gode minner. Han vil bli savnet som impakt spiller fra benken, og hans arbeidsinnsats og spenst på topp, som går utenpå de fleste i troppen vår. Varney er en perfekt spiller å kaste innpå når vi trenger noen som kan drepe igangsetting fra de bakre rekker hos motstanderen, samt at han faktisk scorer ett og annet viktig mål. McCarty bekrefter også at det er uaktuelt å låne ut spillere som Dozzell, Kenlock og Emmanuel, men kan vi håpe på at McDonnell, Blanchfield og McLoughlin faktisk får forsøkt seg i de lavere ligaene i løpet av våren. Det vil være bra om flere følger i Benyu’s fotspor, og går på lån til klubber hvor de får sjansen til å spiller fast resten av sesongen. Det vil kun være positivt foran neste sesong og vil gjøre at disse spillerne vil kunne nærmer seg A-lagsnivå.

Lincoln er skikkelig i siget om dagen og leder National Conference med 2 poeng foran Tranmere. Klubben har vunner 8, spillt 1 uavgjort og tapt 1 av sine 1o siste kamper. Lincoln’s manager er Danny Cowley og med seg som assistent har han sin bror Nick. De ble hentet fra National Conference klubben Braintree i sommer, etter at klubben som ligger like ved Ipswich hadde levert en av sine beste sesonger i historien. Braintree røyk tilslutt 2-1 i play-off semifinalen mot Grimsby.  Cowley innrømmer at det er klasseforskjell på spillermaterialet, men lover at spillerene hans er godt forberedt på hvordan Ipswich spiller og hvordan de skal slås. Stikkordene hans er arbeidsinnsats, lagånd og støtte fra 5000 tilreisende Imps-supportere i ryggen. Cowley uttrykker følgnede i et oppkjøringsintervju: «We both have massive respect for Mick. He’s forgotten more than we know». FA-cupen genererer alltid noen overraskelser, men la oss krysse alt vi eier og har for at det ikke er det Tractorboys som punkterer i 3. runde.

Ipswich Town har møtt Lincoln City bare 10 ganger i obligatoriske kamper og statistikken er positiv i vår favør 5-2-3. Siste møte var 15. april 1961, hvor vi vant 4-1 på bortebane i datidens Championship (Division 2), og hjemmekampen i samme sesong ble vunnet 3-0. Vi kan jo bare håpe på tilsvarende resultat på lørdag.

Av tidligere Ipswich-spillere som har vært i Lincoln er det vært å nevne at Gareth McAuley spilte for The Imps fra 2004-2006. McAuley fikk tilbud om å fortsette  i Lincoln, men valgte å utnytte at posisjonen som bosmanspiller og signerte heller for Leicester. Den samme valgte tok han da kontrakten hans med Ipswich gikk ut i 2011. Han er med det en av spillerne som har bidratt til at Marcus Evans ikke er så veldig sugen på å kaste store penger etter spillere som har middelalderen som spiller. I dagens Imps-stall finner vi derimot Lee Beevers, som er et produkt av Ipswich sitt akademi. Beevers spilte ingen a-kamper for Ipswich, men har vært fast inventar i alle klubbene han har vært innom etter frigivelsen fra Ipswich. Hele karrierer har han gått mellom klubber i League One,  Two, og Conference National. Beevers er inne i sin andre periode hos the Imps, og ble årets spiller i sin første periode i klubben i 2006-07. Beevers er for tiden ute med korsbåndsskade og vil derfor ikke kunne spille mot moderklubben.

Best of luck guys – you need to be at your best from the first kick!