Parr solgt til Strømsgodset

På selveste julaften dukket det opp en sak på VG debatt som interesserte oss Ipswich-fans. «Jonathan Parr er straks klar for Strømsgodset. Han signerer rett over nyttår.» Dette ryktet viste seg å stemme.

Ryktet virket ved første øyekast å være noe usannsynlig, men ITSCON visste at huset hans i Suffolk nylig var lagt ut til leie. Jonathan Parr var også i troppen som reiste til Burnley 2.januar, og satt sågar på benken. Han skulle akkurat til å starte for Ipswich da en småskadet Knudsen friskmeldte seg i tide til kampstart. Parr signerte altså for Strømsgodset den 13. januar 2016 og har kontrakt frem til sommeren 2019. ITSCON sine kilder sier at Drammens-klubben betalte 900.000,-kr for ham.

27 år gamle Jonathan Parr kom til Ipswich den 7.juli 2014 og hadde et halvt år igjen av den kontrakten han signerte da. Han debuterte kort tid etter overgangen fra Crystal Palace og scoret sitt første mål mot Brighton den 16.september samme år. I sin første sesong var han, skadefri, mer eller mindre fast inventar på laget og hadde en stund rundt 20 kamper på rad uten tap. Venstrebacken ble brukt overalt på banen av Mick McCarthy, og hadde flere kamper på høyre og venstre ving. Den alltid blide og hyggelige Jonathan Parr ble derfor fort svært populær i Ipswich, så også blant den norske Town-fansen.

Han hadde dessverre flere mindre skadeavbrekk, og Mick McCarthy hentet nok derfor inn den unge danske landslagsspilleren Jonas Knudsen sist sommer. Sistnevnte fikk starte sesongen siden Parr var ute med skade, og dansken har imponert McCarthy nok til å foreløpig vinne kampen om plassen på venstre back for Ipswich. Dette gjorde Parr frustrert og utålmodig, og når en klubb i nærheten av hjembyen Oslo kom på banen grep han sjansen. Familien Parr venter forøvrig også barn i nær fremtid.

Ipswich ønsket ikke å selge Parr men samtidig kan det også ha vært fristende for McCarthy å la en spiller som har vært såpass mye småskadet siden han signerte forlate klubben allerede nå mot betaling.

Et raskt søk på twitter viste at Parr sin tidligere sjef i Crystal Palace, Dougie Freedman, nå manager i Nottingham Forest, også ville hente Parr og flere norske samt europeiske klubber var interesserte i ham. En erstatter fantes i egne rekker i unge Myles Kenlock som har kommet seg opp fra akademiet vårt og er nå i A-stallen. Unge Kenlock har allerede debutert for Ipswich fra start i en cup-kamp mot Stevenage og spilte returkampen i FA-cupens 3.runde mot Portsmouth fra League 2. Mick McCarthy har veid Kenlock som for lett og fant derimot en annen erstatter, nemlig sin tidligere elev fra Wolverhampton; den 31 år gamle Kevin Foley som har gått skulder-skadet i FC København. Han prøvespilte for Shrewsbury og Reading i høst før han signerte ut denne sesongen for Ipswich.

Note: ITSCON har en avtale om et intervju med Jonathan Parr til vårt medlemsblad News of the Blues.

Bildet til venstre er fra kampen mot Brighton høsten 2014 hvor Parr scorte foran 100 tilreisende nordmenn.

Bildet er fra kampen mot Brighton høsten 2014 hvor Parr scorte foran 100 tilreisende nordmenn.

– Slik jeg ser det, kommer antakeligvis ingen til å toppe denne signeringen i eliteserien i år. Det er faktisk helt utrolig at vi har fått ham hit, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen. De to kjenner hverandre fra tidligere, fra den gang Parr spilte juniorfotball for Lyn. Ingebretsen har fulgt med sin tidligere elev, som han mener virkelig vil gi Strømsgodset et løft.

Hvilke andre klubber som har luktet på den tidligere landslagsspilleren ønsker ikke Parr å snakke om. Han forteller at Ipswich helst skulle sett at han hadde fortsatt i den engelske Championship-klubben, og det var ikke med lett hjerte de lot ham gå. Selv om han nå tar en pause fra spill i utlandet, har han hatt gode år i England, både i Crystal Palace og Ipswich. Det siste året har han imidlertid fått mindre spilletid enn han har ønsket. – Det har jo gjort at det ble litt lettere å forlate Ipswich, sier Parr.