Stille deadline day på Portman Road

Deadline day er siste dag i overgangsvinduet, og det er ofte en hektisk affære rundt om på balløya. Mange klubber kjenner på presset fra supportere som gjerne måler mye av klubbens ambisjoner på hvilke spillere man kjøper inn. Det bryr man seg dog svært lite om i Ipswich Town. De vil satse på de spillerne de allerede har.

Mye tyder på at Mick McCarthy har ment at stallen var for stor. For når vi gjør opp status for januarvinduet 2016 så har vi mistet fire spillere men kun hentet inn to. I tillegg har vi fire spillere ute på lån og flere vil følge etter. Blant annet har vi nordmannen Michael Tallaksen Crowe ute på lån hos Braintree. Den 31 år gamle Kevin Foley ble hentet inn da det ble klart at Jonathan Parr ville hjem til Norge igjen. Nå er ikke det hele og fulle sannheten, siden han allerede trente med Town lenge før McCarthy visste at Parr ønsket å reise hjem til Oslo. For da Terry Connor i høst fikk nyss i at hans tidligere elev Foley var klubbløs, inviterte han ham likså godt til å trene med Town på Playford Road. Foley var en av spillerne Ståle Solbakken tok med seg til FC København etter at sistnevnte ble sparket i Wolverhampton. Men i Danmark ble han bortimot umiddelbart skulderskadet og ble altså først spilleklar i høst. Paul Digby er den andre spilleren vi har hentet inn. Han kom fra Barnsley, og er en spiller McCarthy tester ut for fremtiden. Den testen har ikke gått godt, så langt. Foley var irsk landslagsspiller.

– Kevin Foley er en bunnsolid og rutinert back med erfaring fra Premier League, The Championship og det irske landslaget. Han styrket konkurransen om backplassene og tok vekk litt av presset på Christoffer Remmer og Ludwig Augustinsson, som henholdsvis er på vei tilbake fra en lang skade og er helt ny i klubben, sa Ståle Solbakken da han hentet Foley til FC Købengavn i januar 2015.

– Da ble vi godt forspent med Kevin, som er 100 prosent pålitelig, tilføyde han.

Høyrebacken har tidligere også spilt for Luton og Blackpool.

Mick McCarthy sier at det ikke er noen vits i å hente inn spillere som ikke er bedre enn de han allerede har i troppen. Og han bekrefter i et intervju fra 1.februar at han også synes at stallen er stor nok. Han sier: «We’ve had 22 [outfield] players training this morning, who are all contenders for first-team places. I’m not really at liberty to bring another two or three in and add to that while there are 24 players who could play there. Yes, some of them have more of a chance of playing than others, but the reality is that I’ve probably got 18 or 19 of them who are first-teamers on a regular basis. I’m not saying for one minute that there aren’t players that could make my squad better or enhance the team, but only if I can do them within the budget, the parameters of what we can do. And they’re not available. We’re pushing for the top six with these lads, who have been brilliant. I prefer to give them the support.»

Ipswich har under McCarthy vært kjent for å holde kortene tett til brystet, og alt tyder på at det samme gjelder nå også. Vi ble linket til noen spillere på deadline day og flere medier skrev at Town hadde lagt inn et bud pålydende 2 millioner pund på den svært lovende midtbanespilleren Bradley Dack hos Gillingham. Det er mulig at budet ble avvist eller at det aldri ble gitt et bud i det hele tatt, siden vi ikke hørte noe mer til den linken. Og når det gjelder kjøp og salg av spillere i Ipswich Town, så er det ofte i siste fase kun manager McCarthy og eier Evans som er involvert.

Ipswich har derimot tidligere benyttet seg flittig av lånevinduet, og Mick McCarthy antyder at det vil bli gjort denne sesongen også. «It’s there, it opens next Monday (8.februar). Tactically, I don’t think Premier League clubs always want to loan youngsters out to the end of the season, which they have to do during the transfer window,» sier han.

Her er alle overganger i Championship på deadline day via Championship Norge og her er en over alle i januar via Daily Star.

Eier Marcus Evans mener åpenbart at det er lurt av Ipswich å ikke bruke store summer på innkjøp av spillere ei heller å hente inn profilerte klubbløse spillere på høye lønninger. Her foretrekker han nok den stabile McCarthy sin tilnærming til klubbdriften etter de sportslige og økonomiske fadesene han opplevde med Keane og Jewell. Klubben tåler faktisk kanskje ikke en nedtur til. Man blir heller ikke rik av 15 år i Championship. Andre klubber har vært oppe i Premier League, og dermed mottatt betydelige «fallskjerm-penger» etter nedrykk, mens noen klubber er nylig kjøpt opp av mer eller mindre tvilsomme geskjefter i Asia og oljestater ved Gulfen. Disse klubbene konkurrerer vi altså med, og vi henger likevel per 2.februar fremdeles med i opprykkskampen. Satsningen på å hente inn spillere gratis og så sørge for at de trives sammen og i tillegg trives lokalt i Ipswich har betalt seg.  Det er lenge siden vår tropp har vært så sammensveiset. Da vår populære kaptein Luke Chambers nylig ble spurt om hva han trodde ville skje på deadline day svarte han; «No one cares too much about it. I’ll keep my phone on silent. I am not going anywhere!»