Skåring fem minutter på overtid. Helt ubeskrivelig.

Opplevelsen var helt fantastisk. Tenke seg til. Innbytter Chaplow, en innleid skallet mann fra Millwall, som ikke hadde gjort mål siden januar 2014, ser ut som en million der han ruller ballen elegant utenfor Watford-keeperens rekkevidde og inn i mål. Seier mot selveste serieleder Watford på bortebane, et lag Ipswich «aldri» slår, det mestskårende hjemmelaget mot skadeskutte Tractor Boys helt ute av form. Dette skulle rett og slett ikke være mulig, men sånn er fotball. Sånn er Championship. Jeg tippet i fullt alvor 7-0 til Watford. I stedet fikk vi se en helt jevn fotballkamp nesten uten målsjanser, et par-tre til hvert lag. Watford-spillerne ble frustrerte, og til slutt løp alle mann i angrep – bare for å bli kontret i fillebiter.

Reisebrev av Geir Ingvald Jacobsen

Tog fra Hamar stasjon lørdag morgen klokka 0531. Trøtt som en strømpe, og den vanlige tanken slår inn. «Hvorfor gidder jeg å holde på med dette?» Jeg vet vi kommer til å tape, men reiser likevel. Var i Ipswich så sent som tirsdag og så heldig 1-0-seier mot Bolton på Portman Road. Bolton Wanderers fra litt under midt på tabellen. Et lag som aldri vinner på bortebane. Nå skal vi møte Watford. Topplaget. Away.

Kommer ved passering Eidsvoll på at det er oppblåsbardagen, med litt ekstra tull og tøys. Bortekamp i London-området. Fest før kampen, og fest så lenge det varer i første omgang, altså så lenge de oppblåsbare effektene beholder luften og Ipswich holder stand på banen. Dette skal bli moro, om enn kortvarig. Bortetribuneseksjonen har vært utsolgt i lang tid. 2200 billetter. Alle gleder seg til «Inflatable Day».

Det er grått og surt og ganske kaldt når toget fra London Euston til Northampton gjør sitt første stopp på Watford Junction lørdag formiddag i 11-tiden. Jeg er tidlig ute. 15-20 Ipswich-supportere rusler samlet fra jernbanestasjonen til puben Moon Under Water. Praten går om hvor håpløst det ser ut for Ipswich. De beste midtbanespillerne er ute med skade (McGoldrick, Bishop, Parr, Hunt, Hyam), toppskårer Murphy vet ikke lenger hvor målet står, forsvaret lekker som ei sil, manager McCarthy har fått en del supportere mot seg, og keeperne gjør stadige tabber. Før jul var alt fryd og gammen, Ipswich spilte festfotball og vant og vant. Etter nyttår har vi stort sett tapt. Opprykk er det bare å glemme. Nå ender vi som vanlig midt på tabellen til slutt.

Men håpet lever. Skal vi igjen blande oss inn i opprykkskampen, må vi slå tabelleder Watford i dag og tabelltoer Bournemouth om to uker. Vi kommer selvfølgelig til å tape begge, men vi skal nå i hvert fall ha det moro i Watford!

Du kan lese hele reisebrevet i vårt medlemsmagasin «News of the Blues».

[cs_button button_size=»btn-lg» button_title=»Meld deg inn» button_link=»/meld-deg-inn» button_border=»yes» =»null» button_icon_position=»left» button_type=»rounded» button_target=»_self»]