Reisebrev: Bristol City

Bristol City 2-0 Ipswich Town.

Vi var ganske gode i en halv omgang, helt til Bristol City tok ledelsen på straffe. Resten var bare sorgen.

Av Geir Ingvald Jacobsen

Orker ikke å skrive mer om kampen. Referat her: Bristol City 2-0 Ipswich Town

Og høydepunkter kan studeres på Youtube:

Turens høydepunkt var møtet med mannen bak signaturen Harryfrombath på pub før kamp. Harry er legendarisk blant Ipswich-supportere for sine internettdypdykk hos motstanderen foran hver kamp.

Her er Harrys rapport før helgens ligarunde

En fantastisk trivelig mann fra Irland, viste det seg, som som oss Ipswich-nordmenn forelsket seg i Sir Bobby Robsons fenomenale fotballag på 70-tallet. Han bor altså i Bath, og hadde kort vei til kampen på Ashton Gate.

Stadion hadde fått en splitter ny og kjempestor tribune siden sist (februar), uten at det var flere folk til stede nå. For stort for Championship, men de håper på Premier League om ikke altfor mange sesonger. Som oss. Er vel fare for at storbyen Bristol igjen får lag i øverste divisjon lenge før Ipswich.

Dagen ble svært lang. Tog fra Hamar 05:14 etter få timers nattesøvn. Fly til Heathrow. Buss til Bristol. Kamp. Mye gåing, for stadion ligger langt unna sentrum. Kveldsbuss til London Victoria. Buss videre derfra til Stansted. Ankomst hotellrommet på Stansted AirPort litt over midnatt. Da skal det nevnes at jeg i løpet av dagen snek meg til noen timers skjønnhetssøvn både på tog, fly og buss; og her er det fristende å skrive «på kamp». Det var jo en trøtt fotballkamp, men vi sto, så det gikk ikke an å sove. På Gardermoen sto jeg forresten også, nærmere en time i passkø mellom klokka 6 og 7 på morgenkvisten. På et tidspunkt sto nesten tusen sure reisende i kø, og flyavgangen med SAS til Heathrow lå an til å bli kraftig forsinket, men politiet fikk oppbemannet passlukene i grevens tid.

To englandsturer gjenstår i denne omgang i 2016; hjemme mot Cardiff til helgen og hjemme mot Bristol City i romjulen. Vurderer å ta med sovepute. Så følger to fotballfrie måneder i januar og februar. Det skal bli godt. Satser da i stedet på hjemlig underholdning ved å følge Storhamars ishockeylag litt tettere. De gule og blå taper av og til de også, men ishockeykampene er alltid spennende og actionfylte

Skulle altså ikke skrive mer fra kampen, men kan ikke dy meg fra å avslutte med en liten privat spillerbørs (fra 1 ræva til 10 verdensklasse):

Bialkowski 4

Chambers 2

Webster 5

Berra 5

Knudsen 2

Ward 3

Skuse 4

Douglas 3

Lawrence 4

Varney 3

McGoldrick 3

Innbyttere: Best 2, Sears 2, Williams 3.

Innsatsen var god, folk jobber og sliter og løper, men noen av spillerne mangler viktige basisferdigheter som burde være et minimumskrav for å betalt for å spille fotball i The Championship. Jeg drar på kamp for å bli litt underholdt også, 1.115 Ipswich-supportere var ikke på plass i Bristol bare for å se folk jobbe og slite og blø for drakta. Vi vil se fotball, Mick!

Apropos drakt, hvorfor i alle dager spilte vi med hvite bortedrakter her? Ipswich Town i blått mot Bristol City i rødt skulle være greit gjennomførbart. Eller gikk kampen sort/hvitt-tv?

God natt!

Come on You Blues!

HUDDLE: Lagbygging rett før kampstart. Nederst til høyre ser man folk som ankommer i siste liten

IMPONERENDE NYBYGG: Bristol City har fått ny hovedtribune, og de har plass til flere tilskuere.

STILLHET: Markering av tragedien som har rammet brasiliansk fotball.


TRIBUNESELFIE: Som vanlig kom folk på raden bak i fokus, og ikke en self.

ENGASJERT IRE: I godt selskap med legenden Harry from Bath.


40 YEARS AGO TODAY: Ipswich vinner over Liverpool i Tippekampen. Paul Mariner matchvinner. Mange nordmenn ble Ipswich-supporter den ettermiddagen. Egentlig er vi gloryhunters alle fem hundre i Ipswich Town FC Supporters Club of Norway.

TRAFIKK: Travelt på Stansted Airport.

FLYUTSIKT: Hjemreisen gikk rett over Ipswich by. Portman Road helt nederst midt i bildet.

FLYUTSIKT: Tar med ett bilde til av samme vakre motiv. Ipswich Town, Suffolk, UK

HORTEN: Min barndomsby, nesten øverst her.

IPSWICH PÅ TOPP: Typisk at vi er øverst på en slik liste (men vi rykket ikke ned den sesongen).

LEEDS-NYTT: Kamp også på Elland Road lørdag, og det var visst ganske kaldt i Yorkshire. Der oppe måles kulden i tommer.