Publikumet er tilbake

Det skurrer i klubben om dagen. Vi teller kun fire poeng på de siste fem kampene, noe som er langt fra den situasjonen vi som en (tidligere) storklubb kan forvente.

Av: Erik Røed

Mange som følger Ipswich Town og har en dypere innsikt i klubben vil nok si at det har skurret lenge. Det nærmer seg ett år siden Paul Lambert fikk forlenget sin kontrakt med fem år. Og hvor lenge er egentlig fem år? Jo, vi kan ta et tilbakeblikk til 2015 for å se hva som har skjedd siden da.

Ipswich spilte sin 14. sesong i Championship under ledelse av Mick McCarthy. Chambers, Kenlock, Skuse, Bishop, Dozzell og Sears er de navene som fortsatt er en del av dagens tropp. I november 2015 blir McCarthy kåret til månedens manager, sammen med Daryl Murphy, som blir kåret til månedens spiller. Sesongen 2015/16 avsluttes med en 7. plass, og vi er veldig nære en play-off mulighet for andre året på rad med en tropp som inneholder flere Premier League-spillere (Fraser, McGoldrick, Maitland-Niles).

Andre sportsbegivenheter som skjedde dette året var Petter Northug sin dominans i Falun under Ski-VM med gull på fire av øvelsene. Usain Bolt herjer under Friidretts-VM i Beijing og suste inn gullmedaljer på både 100- og 200-meter. Det var også året hvor Leicester City vant klubbens første ligatittel.

Ser vi fem år tilbake i tid har det skjedd mye i både klubben og resten av sportsverden. Hvorvidt det var en smart avgjørelse å gi Paul Lambert fem nye år i fjor er det vel lite trolig. Hittil har de store prestasjonene uteblitt, og vi er altfor avhengig av enkeltspillere i form. Men selv i den merkelige situasjonen vi befinner oss i så er det viktig å ta med seg det positive som skjer. Dozzell har forlenget sin kontrakt i klubben frem til sommeren 2024. En gutt med hjerte utenpå drakta!

Plymouth, eller Plymouth Argyle FC som de heter, er dagens motstander. Kystbyen sørvest i England har også hentet tafatte fire poeng på de siste fem kampene, og har en målforskjell på 7-14. På tirsdag tapte de hele 4-0 Rochdale og kommer nok til å være revansjelystne når Ipswich står på den andre banehalvdelen i dag. Hjemmebanen til Plymouth heter «Home Park», og har til vanlig en kapasitet på 17 904. Med de nye reglene som gjelder fra i dag er det nå tillat med ca. 10% av dette, og vi vil endelig få et glimt av tribuneliv på en Ipswich-kamp igjen. Så får det være opp til dagens prestasjoner om gjensynet med publikum på Portman Road neste helg blir av det hyggelige slaget eller ikke.

Come on you blues!