Preview før Ipswich vs Nottingham Forest

Lørdag så skal vi bivåne en klassiker i engelsk fotball. To «gamle» storlag møtes for 34 gang i ligasammenheng på Portman Road. Vi må helt tilbake til slutten av 70-tallet, og begynnelsen av 80-tallet for å finne storhetstiden til disse to sovende kjempene. Da var begge lag helt i verdenstoppen. Hvem husker ikke FA-cup kvarten en lørdag i mars på City Ground i 1981 da en forrykende fotballkamp endte 3-3, hvorpå Ipswich tok seg til semifinale med 1-0 på hjemmebane i omkampen tre dager senere etter seiersmål av Arnold Mühren for over 30.000 tilskuere. Satt senest igår og så på høydepunktene fra disse oppgjørene. Gode minner.

Denne gangen så er det i Championship disse to skal duellere, og der har de vært en stund. Ipswich er inne i sin 15.sesong på rad i nest øverste divisjon, mens Forest er like «ille» med de siste 17.sesonger i lavere divisjoner. 14 i Championship, og 3 i League One. Dette er også to lag som har skuffet hittil denne sesongen. Det må det være lov å si. Ser vi på statistikkene så er det ofte jevne oppgjør disse to imellom så dagsformen vil nok være avgjørende. Forest sliter voldsomt borte denne sesongen og står uten seier på 8 forsøk. Kun 2p har det blitt, og det bør vi utnytte til å ta 3 nye poeng. Og det trenger vi hvis vi skal ha heng på lagene over oss på tabellen. Men vi har kun vunnet 3 av 8 hjemme hittil denne sesongen.

Etter en tung periode, og med økende murring på tribunen, så overrasket Town med en 2-1 seier borte mot Sheff W i siste kamp. Kan de finne tilbake til spillet fra den kampen så er mulighetene store for en ny seier. McCarthy overrasket vel de fleste med en optimistisk 4-4-2 formasjon på Hillsborough, men med McGoldrick, Williams og Bishop tilbake, og en Sears som igjen finner nettmaskene, så har vi plutselig et mannskap som kan være offensive. Og det må vi også tøre å være på hjemmebane. Webster er ute med skade, og dermed kommer unge, raske og kraftige Emmanuel inn mens tidligere Forest-spiller Chambers går inn sentralt.

Blir spennende å se denne kampen på TV, og se hvordan fansen vil reagere etter seieren sist. Det er mange som er frustrert over måten McCarthy håndterer dagens mannskap på. Både mht spillestil og laguttak. Og fansen er delt i to leire. Mange mener dessuten at Evans ikke støtter nok oppunder McCarthy ved å gi han mer midler til å handle spillere for. Vi får se. En seier og godt spill mot Forest vil gi fansen noe å juble for, og gi de troen på at McCarthy fortsatt er rett mann ved roret. Ett tap vil selvfølgelig føre til det motsatte. Sånn er fotballen, og sånn er vi skrudd sammen. Resultatorienterte som vi er.

«Enjoy the game»