Paul Lambert forlater Ipswich

Sent søndag kveld ble det offisielt. Paul Lambert er ferdig i Ipswich, sammen med assistenttrener Stuart Taylor. Selv med 4 kamper uten tap var det flere grunner til at Lambert ikke fikk mer tillit i klubben. Neste kamp som er tirsdag 2. mars mot Accrington Stanley vil Matt Gill ha ansvaret, med Bryan Klug som assistent.

Det er også rykter om at det er nye eiere på vei inn. En gruppe amerikanske forretningsmenn med Brett Johnson er i følge ryktene nær en kjøpsavtale. Ipswich har vært eid av Marcus Evans siden slutten av 2007, men Briten har vært på jakt etter noen som kan kjøpe klubben en stund.

Nå kommer ryktene; hvem blir neste manager? Det er på Ipswich sine nettsider og andre forum nevnt at det er interesse for Paul Cook, tidligere manager i Wigan. Ipswich-supporter Hallvard Einer Saegrov har lest litt om Cook og skriver:

«Han spiller stort sett 4-2-3-1 og en direkte fotball. Foretrekker en stor spiss på topp. Kjører innover-vinger og offensive backer. Gir de sittende midtbanespillerne mye defensivt ansvar. Vi får neppe se vakker pasningsfotball, Cooks lag er i øvre sjikt når det gjelder antall langpasninger. Cook førte Wigan til opprykk fra L1 på første forsøk og holdt laget i Championship. Ville ha havnet midt på tabellen om det ikke var for massivt poengtrekk. Fikk inn en imponerende fighting spirit i Wigan-laget etter at poengtrekket var kjent, blant annet en 8-0-seier over Hull. Cook får videre skryt for god teft på overgangsmarkedet.«

Så blir det interessant å se i dagene, ukene eller månedene som kommer. Hvem blir eier av Ipswich? Hvem blir manager? Hvordan kommer vi til å spille? Klarer vi play-off? Hvordan blir overgangsmarkedet?