Omkamp i Lincoln og det på TV…

Ipswich skal i kveld spille omkamp i FA-cupens 3.runde borte mot Lincoln. Laget som topper Vanarama National League (nivå 5) brukte helgen til å vinne 3-1 over Gateshead i FA Throphy, og er nok ekstra gira på å ta en ny skalp. Kampen sendes direkte på TV så her kan alle og enhver følge med.

Byen som med sine 80.000 innbyggere, og som er administrasjonssenter i Lincolnshire, skal altså ta imot våre gutter til en ny cupbatalje på en fullsatt Sincil Bank. En stor kamp for vertene, og ikke desto mindre en viktig kamp for Town. Skal vi endelig klare å ta oss videre til FA-cupens 4.runde, og ikke minst ta to seire på rad ?! Dette tror jeg er gulrot nok til at vi går videre ikveld. Ofte er det sånn i FA-cupen at «underdogs» kan få til ett godt resultat i første kamp, men som regel ryker de i omkampene. Dette, sammen med at våre spillere nok er veldig tent på å vise fansen at de blør for drakta, gjør at jeg tror vi vinner i kveld.

Flere lyspunkter i helgens 3-2 seier over Blackburn. Endelig startet vi opp med en 3 5 2 formasjon som jeg personlig liker. Den gir laget flere offensive strenger å spille på enn en 4 4 2 som med to defensive midtbanespillere blir for baktung. Samtidig kommer Chambers mye bedre til sin rett i midtforsvaret. Så får vi håpe Berra har fått litt ekstra motivasjon etter målet sitt på lørdag. Han har rotet det til fælt i det siste. Ryktene om at han skulle flytte hjem til Skottland allerede nå i januar ble heldigvis avkreftet på det sterkeste av McCarthy. Men vi har Smith i bakhånd så det er ingen krise om han forsvinner i sommer. Webster er en meget spennende spiller som av og til roter det til, men som bare kan bli bedre. Emmanuel og Knudsen/Kenlock som vingbacker er spennende. Skulle gjerne hatt Hyam tilbake på midten for ingen løper så mye som han, men er nok ikke klar før om en måned eller to. Uansett, Skuse, Dozzell og Bru er en midtbanetreer god nok. Her har vi også skadeforfulgte Bishop i bakhånd. Og med Pitman ute så blir det Lawrence og Sears framme, og kanskje med unge Morris som en joker i 2.omgang ? Skulle gjerne sett McGoldrick i en kamp som denne, men skadeutsatt som han er så er det bedre at han venter til kommende seriekamper. Vi har ett tøft program i vente der…

Da er det bare å sette seg godt til rette i godstolen ikveld med en «pint», og se Town slukke Imps drømmer om videre cupavansement. Ser at Gerken skal stå i mål. La oss håpe at han holder nullen.

Lykke til…