Oktober er over, og neste hinder er Sunderland

Da er Halloween-feiringen over, og det ble «knask» med tre poeng mot Crewe. Vi beveger oss inn i november der det ny kamp mot Sunderland tirsdag kveld.

Alt tilsa at oktober ville bli en tøff måned for Ipswich. Ikke bare var kampprogrammet tettpakket med kamper, men vi har hatt mange spillere ute med skader. Første halvdel av oktober var bra og vi hentet ett poeng mot MK Dons, deretter tok vi seks av seks mulige poeng mot Blackpool og Accrington. Så startet problemene. Vi blir rundspilt av Doncaster, før vi taper 1-0 mot Lincoln. Heldigvis var prestasjonen mange hakk bedre i kampen mot «The Imps», noe vi tok med oss inn i kampen mot Gillingham. Kampen kunne forsåvidt vippet begge veier underveis, da begge lag sleit med å produsere et reelt sluttprodukt. For slik er fotballen. Men bryter vi ned kampen totalt sett, så dominerte Ipswich med høy ballbesittelse og flere kontrollerte angrep, der Bishop redder oss i sluttminuttene.

Denne dominansen forsvant mot Crewe i helgen, men her fikk sisteskansen Tomas Holy virkelig vist hvorfor han ble signert av Lambert i fjor. Med flere avgjørende redninger holder han rent bur nok en gang på Portman Road. Ingen har slått oss her denne sesongen. Det er ingen har scoret her heller. Portman Road har blitt en tøff arena å komme til, selv uten de rundt 20 000 tilskuere.

Etter å ha spilt to kamper mot to lag som anses å være enklere motstand, møter vi nå Sunderland som har nøyaktig samme plan som Ipswich Town; de skal opp igjen. I januar 2007 var ITSCON på tur til Stadium of Light, med over 60 deltagere på bortefeltet. Den sesongen klarte Sunderland å rykke opp til Premier League, sammen med Birmingham.

Det er jo flere enn våre norske ITSCON-medlemmer som har vært i Sunderland. Nordmennene Thomas Myhre og Tore Andre Flo var en del av stallen på slutten av 90-tallet. Etter nedrykket fra Premier League i 2016/17 har «The Black Cats» hatt det tøft, og rykket ned enda et nivå den påfølgende sesongen. Klubben fra nord-øst i England mistet muligheten for play-off i fjor med ett poeng, etter at sesongen som vi kjenner til ble avsluttet på grunn av Covid-19. Før kampen på tirsdag ligger de på en 6. plass med totalt 18 poeng (og en kamp mindre spilt). Sunderland har tatt 10 av 15 poeng på de siste fem kampene, og kommer fra en sterk borteseier mot Gillingham. Statistisk sett dominerte de også kampen sin, men scorte ikke før i det 84′ minuttet på straffe. På overtid avgjorde amerikanske Gooch kampen og satt inn 2-0.

Over til de blå guttene, så har vi mye positivt å ta med oss inn i november. Ipswich Town ligger på andreplass, med like mange poeng som både Peterborough og Lincoln City. Judge ble friskmeldt før kampen mot Crewe, Jackson var tilbake på banen etter sin karantene og Hawkins åpnet målkontoen. Dette er viktige offensive brikker vi kommer til å trenge inn mot jul. I tillegg til dette har Norwood har returnert på trening – uten at han vil være aktuell for kamp med det første.

Woolfenden og McGuinness har funnet tonen sammen i forsvaret, og sammen med en bunnsolid Ward gitt oss en duellstyrke sammen med gode ferdigheter til å spille oss ut av motstanders press. Dette er viktige egenskaper for å tilfredsstille Lambert sin strategi om å spille seg ut bakfra.

Det er bare å glede seg til tirsdag og ny kamp med avspark 20:00, på Stadium of Light.

Come on you Blues!