Nyttårsoppdatering

Da nærmer vi oss 2022-delen av årets sesong. Vi avsluttet 2021 med seier 1-0 på hjemmebane mot Wycombe, etter scoring av James Norwood. Her kommer et tilbakeblikk på første del av sesongen.

Før sommeren fikk vi ny manager etter Paul Lambert. Den nye Paul var på plass i mars og skulle få orden på Ipswich. Ikke lenge etterpå var nye eiere fra USA på plass, som ga Paul Cook og Mark Ashton mulighet til å handle i sommervinduet. Totalt kom det 19 nye (evt. 18 om vi ser bort i fra Bersant Celina sin retur) spillere inn portene på Portman Road.

Inn: Wes Burns, Rekeem Harper, Macauley Bonne, Vaclav Hladky, Lee Evans, Matt Penney, Joe Pigott, Scott Fraser, George Edmundson, Conor Chaplin, Sone Aluko, Kyle Edwards, Cameron Burgess, Tom Carroll, Hayden Coulson, Louie Barry, Christian Walton, Bersant Celina og Sam Morsy.

Ut av klubben forsvant 23 spillere. Noen av disse på permanente overganger, noen fikk kontrakten avsluttet og noen ble sendt på lån til andre klubber.

7. august sparker vi i gang sesongen mot nyopprykkede Morecambe. Totalt 9 nye fjes er i startelleveren Kampen ender 2-2 etter scoring av Scott Fraser og Macauley Bonne. Noen dager senere ryker vi ut av ligacupen mot Newport i første runde. I serien virker det ikke som laget har satt seg helt og vi taper mot Burton og Cheltenham før vi spiller 2-2 mot MK Dons og mot AFC Wimbledon. Nye nederlag følger før vi får vår første seier mot Lincoln den 18. september. I neste kamp spiller vi 1-1 mot Sheffield Wednesday og vi får et mål av «gjedda» Macauley Bonne – som kan sees nedenfor:

Etter 10 kamper og første uken i oktober lå Ipswich på en 19. plass med kun 10 poeng. En oktober med både oppturer og nedturer. Den største oppturen kom den 23. oktober mot Fleetwood, hvor Ipswich vinner to kamper på rad – for første gang under Paul Cook.

November byr på både det ene og det andre. Vi går så vidt videre i «Papa John’s Trophy» etter straffer mot Colchester med mange kjente fjes. Deretter kommer beskjeden om at James Norwood blir «transfer listed» og trener med U23. Helt på tampen av måneden får vi den fantastiske chipen av «norske» Celina – som kan sees nedenfor:

Det blir en tung start på desember der vi ryker på straffer mot Arsenal U21, etter å ha ledet 2-0 til pause. Kampen etter spiller vi 0-0 mot League Two-laget Barrow i FA-cupen og må ut i en omkamp. Etter kampen får man beskjed om at Paul Cook har fått sparken med statistikken 44 kamper: 13 seire, 17 uavgjort og 14 tap. Sammen med Cook forsvinner også trenerne Gary Roberts, Francis Jeffers og Ian Craney. U23-trener John McGreal overtar ansvaret mens Mark Ashton og resten av ledelsen er på utkikk etter ny hovedtrener.

Det oppstår uro i og rundt klubben. Etter oppkjøpet har det vært høye forventninger, men resultatene uteblir. For mange kom nok også sparken av Cook noe brått på. Etter tapet mot Charlton ender det med veldig dårlig stemning mellom spillere og tilreisende supportere – som resulterer med at Toto Nisala kommer med en skriftlig beklagelse på hjemmesiden.

Om hendelsen: https://www.eadt.co.uk/sport/ipswich-town/ugly-scenes-following-itfc-loss-at-charlton-8548086

Beklagelse fra Toto: https://www.itfc.co.uk/news/2021/december/toto-nsiala-message-to-the-supporters/

Ikke mange dager før juleaften får vi en tidlig julepresang. Kieran McKenna blir hovedtrener etter å ha vært trener i klubbene Tottenham og sist Manchester United under Ole Gunnar Solskjær. 35-¨åringen tar på seg sin første jobb som hovedtrener og forventningene er satt høyt med tanke på erfaringer og at han ble headhunted til rollen. McKenna og resten av de amerikanske eierne ser sammen med over 29 000 tilskuere at det blir uavgjort mot Sunderland.

I sin første kamp som hovedtrener vinner vi 1-0 mot Wycombe. James Norwood scorer i tredje kamp på rad og har vært en veldig viktig spiller i det offensive spillet. Denne kampen er også en del av «PackOutPR» og 26 500 tilskuere var til stede på årets sist kamp. «PackOutPR» blir en suksess og engasjementet i klubben har våknet.

Vi avslutter året på 11. plass. Fasiten sier 24 kamper og 32 poeng med 39 mål scoret og 34 innsluppet.

Kampen mot Lincoln første nyttårsdag har blitt utsatt på grunn av Covid-smitte i troppen til motstanderen. McKenna får derfor noen ekstra dager på å sette sitt preg på troppen før han tar på seg del to av sesongen.