Nye eiere – ny start?

Kilde: Pixabay

Det har lenge vært snakk om at nye eiere har vært i diskusjoner om å kjøpe Ipswich Town, og nå virker kjøpet nærmere enn noen gang. I henhold til engelske medier er det et konsortium på fem mann som er i snakk om å gjennomføre et oppkjøp av klubben. Tre av disse er med-eiere av den amerikanske klubben Phoenix Rising.

En klubbovertakelse er aldri enkelt, og man har ofte sett at oppkjøp har gått i vasken i siste liten, noe som skjedde da et saudiarabisk fond trakk seg fra å kjøpe Newcastle i siste time. Samtidig finnes det mange suksesshistorier om klubber som får et ny giv under nye eiere, men det er alltid vanskelig å forutsi hvordan det kommer til å bli før man ser det med egne øyne.

Lambert forlater skuta på et kritisk tidspunkt i sesongen

Noe som definitiv er sikkert er at sesongavslutningen blir uten Paul Lambert, som har valgt å trekke seg fra sin stilling som manager for Ipswich Town. Lambert, som har hatt styringen siden 2018, hadde svært vanskelig arbeidsforhold under klubbeier Marcus Evans. Det har versert mange rykter og historier om opphetede diskusjoner mellom de to, og Lambert har ofte stilt spørsmål om Evans egentlig er interessert i å gjøre det som er for klubbens beste.

Det som er litt merkelig er at Paul Lambert velger å gå av uten å høre tankene til de potensielt nye eierne først. Alt tyder på at Lambert mistrivdes med å jobbe under Evans, men nå som Evans snart ser ut til å bli en minoritetseier i klubben, lurer nok mange fans på hvorfor Lambert velger å forlate laget når man fortsatt er med og kjemper opp en plass på play-off som kan gi opprykk. Engelske medier spekulerer for øvrig i at Evans fortsatt skal beholde en liten del av klubben, på rundt 5 %.

Hva venter med nye eiere?

Det er aldri godt å si hva som venter med nye eiere. Det store spørsmålet er nok om de velger å gå inn med investeringer i det sportslige apparatet. Nå forventer nok ingen at Ipswich skal bli et nytt Manchester City eller Paris Saint-Germain, med styrtrike eiere, men det hadde vært kjekt for klubben og fansen om de hadde sørget for et større sportslig budsjett.

Forhåpentligvis har de en klar sportslig plan og ønsker å få klubben opp i Championship så fort som mulig. Hvis man skal sette odds på det, og da gjerne hos bookmakere med et bredt sportsutvalg for å garantere at man kan tippe på lag i League One, er nok de fleste enige om at fremtidsutsiktene blir bedre enn hva de var under Marcus Evans. Gjelden under Evans var 96 millioner pund i henhold til regnskapstallene fra 2018/19, noe som er faretruende høyt.

Kilde: Pixabay

Blir sesongavslutningen forstyrret?

Et annet spørsmål er hvordan diskusjonen rundt oppkjøp av klubben og det at Lambert forsvinner som manager har påvirket spillergruppen. Det å miste manageren sin på et kritisk tidspunkt i sesongen, samtidig som laget har vært i relativt god form i det siste, er en uvanlig situasjon. Den nye manageren Paul Cook startet med et tap på bortebane, og må få raskt satt sitt preg på spillere og formasjon slik at den gode flyten holder til mai.