Ny tøff hjemmekamp for Town når «The Addicks» kommer på besøk!

Etter et begredelig tap for Serieleder Hull i årets kanskje tøffeste hjemmekamp, står en ny tøff hjemme kamp for tur når formsterke Charlton kommer på besøk.

Av: Andreas Mulelid Kvam og Gunnar Kvam

De to foregående kampene har vert alt annet enn godkjent for et Town-lag med ambisjoner om opprykk. Etter en god start på sesongen med til dels godt spill og gode resultater, begynner ting og ligne mer og mer på fjoråret. Både spill og resultater har nok engang tapt seg etter en landslagspause. Det ble riktig nok 3 poeng mot Shrewsbury, men kampen i seg selv var en skuffende oppvisning mot et lag som så langt i sesongen har lagt i bunnsjiktet av tabellen. Dette viste seg tydelig i kampen etter, når vi med like tafatt spill, fikk en real lærepenge av ett effektivt Hull lag.

Det som er klart, er at vi mot Charlton må heve oss mange hakk i forhold til det vi viste mot Hull om vi skal ha håp om poeng i denne kampen. Det skal nevnes at Hull ikke imponerte undertegnede veldig i denne kampen, men i motsetning til Town klarte de i det minste og skape sjanser, og var kliniske når mulighetene bød seg. Ipswich spiller for tiden en type fotball so går utrolig seint, med støtte pasninger på egen halvdel og med unødvendig mye pasninger i bakre firer inkludert bak til en keeper med mye rotete fotarbeid.

Når vi først bestemmer oss for å gå i angrep går det så seint og så planløst at motstander ikke har noe problem med å demme for det vi har å komme med.

Det var få, om noen, lysglimt mot Hull, men James Norwood og Keanan Bennetts var etter min mening de eneste som kan få oppimot godkjent. Norwood viste den offer vilje og innsats som trengs i slike kamper, men blir dessverre altfor alene i dagens system. Bennetts viser og glimt av god fotball, og er en av de få vi har (i tillegg til Edwards og Bishop) som tørr å sette fart mot forsvaret og utfordre 1 mot 1. Derfor var det uforståelig når Lambert valgte å ta av Norwood og Bennetts, og lot en usynlig og svak Judge spille hele kampen. Sjeldent har vel Judge spilt en god kamp for Town, og med 3 liga mål på 58 kamper for Town i en offensiv rolle er det vanskelig og skjønne hvorfor han får så mye spilletid.

Dagens motstander er som tidligere nevnt, Charlton, et formsterkt lag som kommer fra ett overraskende 4-2 tap for Burton i forrige runde, etter hele 8 kamper på rad uten tap i ligaen. Man skal dog ikke legge for mye vekt på det ene resultatet da alle lag har dårlige dager med marginer imot. Charlton trener Lee Bowyer virker å være fornøyd med spillet i kampen tross tap, og vi må nok forvente å møte ett revansje lystent og godt Charlton lag. Etter at Sunderland og Fleetwood delte poengene fredag kveld er også Charlton det eneste laget som kan passere oss på tabellen denne helgen, da mange lag er i aksjon i FA-cupen.

For spesielt interesserte ble Charlton stiftet i 1905, og valgt inn i The Football League i 1921. «The Addicks», som er kallenavnet til Charlton, spiller hjemmekampene sine på The Valley i Charlton. Kallenavnet kommer fra «Haddock»—etter fish and chips-sjappen eid av en stor fan der spillerne fikk gratis fish and chips når de vant en kamp. Så får vi håpe det ikke blir noen fish and chips på «The Addicks» denne lørdagen, og at alle poengene blir igjen på Portman Road, og sender oss opp til en 3.plass.

Skadesituasjonen i Ipswich er som alltid en katastrofe, med en skade liste lenger enn ett vondt år (2020). Spesielt på midtbanen er det ille. Som det ser ut til nå, dagen før kamp, er følgende spillere utilgjengelig: Bishop, Nolan, Edwards, Skuse, Downes, Wilson, KVY, Nydam, Morris og Sears. Tilbake er dog Andre Dozzell som forventes å gå inn og erstatte McGavin på midtbanen.

Forventet start 11’er mot Charlton: (4-3-3)

Holy

Chambers – Woolfenden – Mcguinness – Ward

Dozzell – Huws – Judge

Lankester – Norwood – Bennetts

Skulle dog ønske vi fikk sett en 4-4-2 med Jackson og Norwood på topp sammen, så Norwood får litt mer hjelp der fremme. Lambert har derimot selv sagt i ett intervju etter Hull kampen, at vi er håpløse med 2 på topp, så det får vel bli med drømmene.

Uansett tropp og formasjon er drømmen og troen på 3 poeng uansett alltid til stede!

Up The Town!