Ny måned og klar for den 5. serierunde

Tabellen etter 4 serierunder viser 3.plass med 10 poeng. Tre seiere og en uavgjort er fasiten hittil. Lincoln City og Hull har full pot hittil. Sammen med Sunderland er det de eneste lagene i League One som fortsatt ikke har tapt denne sesongen. Vi ser selvfølgelig bort fra kamper i ligacupen og football league trophy.

Til helgen møter vi Blackpool hvor vi møter gamle bekjente på deres venstrekant. I overgangsvinduet signerte de Luke Garbutt fra Everton, som var på lån hos Ipswich i fjor. Han spilte 28 seriekamper og var innvolvert i 8 målpoeng, med 5 scoringer og 3 assist. Det var flere som ønsket at han skulle signere for Ipswich med sin positive erfaring og fordelen han kunne bidra med ved å både spille i flere roller på venstresiden.

Foran seg på banen er tidligere Ipswich-spiller Grant Ward, som var hos oss frem til sommeren 2019. Han fikk en del tillit under McCarthy og Hurst, men sleit med spilletid når Lambert tok over. I tillegg til en skade som satte han ut av troppen totalt, var det over for Ward i 2019. Nå er han tilbake i startelleveren hos Blackpool som har hatt en tøff åpning på sesongen med kun en seier og tre tap.

Den tøffe oktober måned

Oktober blir en tøff måned for Leauge One-klubbene. Det er landslagsopphold i divisjonene over oss, mens det ikke påvirker våre kamper. Vi er i skrivende stund kun 8 dager inn i oktober, og har allerede spilt to kamper. Det gjenstår seks til, før oktober måned er over. Med skader på Flynn Downes (ute i 3 måneder) og Stephen Ward (ute minst en serierunde) blir det tøft i oktober. Ipswich har allerede en tynn tropp og alle posisjoner er på banen er utsatt.

Heldigvis har vi vært i god flyt frem til nå, og i kampen mot Gillingham fikk flere unggutter prøve seg på seniornivå. Av de 11 som startet i 2-0 seieren var det David Cornell (29) og Janoi Donacien (26) som dro opp gjennomsnittsalderen – som var litt over 20 år. Dette lover godt for fremtiden, og for en tøff oktober måned.