Kieffer Moore til Ipswich!

Januarvinduets første overgang er i boks for Ipswich, og det må sies å være en meget overraskende signering. 24 år gamle Kieffer Moore kommer til Ipswich etter halvannet år i Forrest Green, hvor av en halv sesong ble tilbragt i Torquay på utlån. Den høyreiste spissen har også en fortid i Norge og Viking, hvor han spilte en halv sesong uten å imponere et kritisk Stavanger-publikum. Moore er en spisstype Ipswich har lyktes bra med tidligere, i form av Daryl Murphy. Moore er i likhet med Murphy en duellsterk spiller, og en spiller som kan holde ballen feilvendt mens man får flyttet opp laget. Med sine 1.96 på strømpelesten er det ingen tvil om at han utgjør en fare i luftrommet, og bli en viktig brikke på både offensive og defensive dødballer. I tillegg til å være angrepsspiller, kan Moore også spille midtstopper. Det kan bli viktig ettersom det ryktes at blant annet Christophe Berra kan være på vei bort.

Det var en særdeles blid og optimistisk Moore som stilte til intervju  i ettermiddag. Han hadde følgende å si om steget fra non league til Championship:

– Jeg vet det er et stort steg å ta opp til Championship, men jeg har spilt på dette nivået tidligere og ser frem til utfordringene som ligger foran meg.

Moore var en del av Yeovil laget som rykket ned fra Championship i 2014, en sesong der han spilte tjue kamper og skåret fire mål. Samme sesong var Moore uhyre nære på å sende Yeovil i ledelsen mot selveste Man Utd. Et sleivtreff gjorde derimot at David De Gea fikk kontroll på ballen og hindret Yeovil en sensasjonell ledelse.

«Manageren har valgt å bringe meg til Ipswich, noe jeg er takknemelig for. Ipswich er en stor klubb og jeg ser virkelig frem til å spille her»

Kieffer Moore (2017)

– Fortid i norsk fotball

Moore hadde et mindre vellykket opphold i Viking på tampen av 2015 sesongen. I Viking endte han opp med ti kamper og null skåringer. Det skal sies at 9 av kampene kom som innbytter, samt at et halvt års tid er svært liten tid å tilpasse seg på. For Moores del var det nye lagkamerater, nytt land og annerledes kultur, noe som garantert hadde en innvirkningskraft på prestasjonene. Likevell har Moore en hel del kritikere hjemme i Norge han må motbevise, så gjenstår det bare å se om han klarer det. Med en overgangssum på drøyt 10 000€ (ikke bekreftet av klubben), er det heller ingen stor risiko forbundet med overgangen. Det vil si at alt ligger til rette for at Moore kan bli en suksess i Ipswich.

«Jeg kan ikke vente med å komme i gang og gi alt for Ipswich!»

Kieffer Moore (2017)