Kanarifuglene skal vingeklippes

Det har vært mange omveltninger på Portman Road denne sesongen, noe som etter tre serieomganger dessverre har gjenspeilet seg i resultatene på banen. To poeng på tre kamper er ikke mye å slå i bordet med, spesielt siden Ipswich bare klarte uavgjort hjemme mot nyopprykkede Blackburn og tapte borte mot dumpekandidaten Rotherham.

I tillegg røk laget ut på straffer i første runde av ligacupen mot Exeter, men noe trøst kan vi finne i at det er enda dårlige stilt i Norfolk, hvor erkerival Norwich bare har tatt ett poeng på de tre første seriekampene. Det er derfor to skadeskutte rovdyr som møter hverandre på Portman Road den første søndagen i september, men forhåpentligvis kan Ipswich trekke det lengste strået denne gangen.

Blir det endelig hjemmeseier i lokaloppgjøret igjen?

(CC BY 2.0) av fourthandfiftee

Seieren må komme snart

Vi må nemlig helt tilbake til 19. april 2009 for å finne sist gang vi tok knekken på kanarifuglene, og etter Mick McCarthys avgang får du gode fotball odds hos bet365 på at det nye Ipswich-laget skal hevde seg i Championship allerede denne sesongen. En mulighet for seier i lokaloppgjøret er allikevel ikke et dristig tips denne gangen. Norwich har nemlig store økonomiske problemer, og klubben har derfor blitt nødt til å selge flere av de beste spillerne sine. Kanarifuglene sitter derfor igjen med en rekke tyske andredivisjonsspillere, avdankede Premier League-spillere og umotiverte lånespillere, og Ipswich bør derfor endelig kjenne sin besøkelsestid og sikre seg alle tre poengene i dette prestisjefylte lokaloppgjøret.

Fansen trenger en seier

Det er ikke til å stikke under en stol at stemningen var giftig mellom Mick McCarthy og fansen forrige sesong, noe som toppet seg da manageren viste sine egne supportere langfingeren i bortekampen mot Norwich. Stemningen var så dårlig at det ble helt umulig for McCarthy å fortsette, og vi så i hjemmekampen mot Aston Villa at supporterne endelig støttet laget igjen. Ipswich spilte nemlig i 50 minutter med 10 mann mot en av divisjonsfavorittene, men det virket som publikum satt umåtelig stor pris på innsatsen som gjorde at laget kunne ta med seg ett velfortjent poeng, mye takket være en gavmild norsk keepr hos Aston Villa.

Få savner denne mannen.

(CC BY 2.0) av dannymol

Høsten gir oss flere svar

Kampen mot Norwich er også den siste seriekampen før den første landskamppausen, og forhåpentligvis er Ipswich-laget bedre sammenspilt til den påfølgende perioden. Lørdag 15. september skal traktorgutta til Humberside og møte Hull før Brentford står på motsatt banehalvdel på Portman Road tre dager senere. Særlig sistnevnte har virket veldig sterke i oppkjøringen, og London-laget kan fort bli en outsider til en playoff-plass denne sesongen. September rundes av med kamper mot Bolton hjemme og en tur til St. Andrews for å møte Birmingham. Begge disse klubbene er spådd en tilværelse i bunnen denne sesongen, og Ipswich bør derfor sette seg som mål å ta minst fire poeng i disse to oppgjørene. En lang sesong i nedrykksstriden kan tære på humøret til de fleste, og derfor er det viktig å ta så mange trepoengere som mulig tidlig i sesongen.