Kan traktorgutta ta det neste steget?

Fjorårets sesong gikk over all forventning for Ipswich Town. Mick McCarthys menn tok en overraskende 6. plass i Championship, men ble for små mot erkerivalen Norwich i semi-finalen. Laget går allikevel med stor optimisme inn i årets sesong, ettersom den direkte fotballen McCarthy praktiserer passer godt på dette nivået. En ny kamp om topp 6 bør derfor være innen rekkevidde. Klikk her for mer sportsnyheter og betting-tips om engelsk fotball.

En grei sesongstart

Ipswich var på vei mot 3 poeng i åpningskampen mot Brentford, men to sene mål fra hjemmelaget gjorde at gjestene fra Suffolk måtte nøye seg med ett poeng. Mot Sheffield Wednesday snudde laget 0-1 til 2-1 seier hjemme på Portman Road. Mot gjerrige Preston helgen etterpå vant Ipswich for første gang på Deepdale Stadium siden 1966. I tillegg ble Stevenage ekspedert ut av ligacupen med 2-1. Burnley forlot Portman Road etter å ha tapt 2-0. Resultatene så langt tyder derfor på at det nok en gang vil være mulig å snuse på en play-off plass, men direkte opprykk virker veldig vanskelig ettersom lagets repertoar framstår som noe begrenset.

Sensommeren danner grunnlaget

Etter bortekampen mot Preston North End 22. august gjenstår altså 5 seriekamper i august og september; 2 borte og 3 hjemme. Bortekampene mot Reading og Leeds bør det bli poeng i, ettersom dette er to lag som er forventet skal havne på nedre halvdel av tabellen i den jevne Championship-ligaen. 29.august er det duket for en tidlig toppkamp når Brighton kommer på besøk til Portman Road. Lag ledet av Chris Hughton har ofte en tendens til å ligge lavt i banen, og det blir spennende å se om Ipswich kan bryte ned Brightons forsvarsmur og demme opp for farlige kontringer. September avsluttes med to strake hjemmekamper mot Birmingham og Bristol City. I tillegg var laget ut i en vanskelig bortekamp i ligacupen mot Doncaster fra nivå 3 i ligasystemet, en kamp som Ipswich vant 1-4 etter ekstraomganger. I 3.runde er motstanderen Manchester United på Old Trafford. Det gjenstår å se hvor mye vekt McCarthy legger på denne turneringen, eller om det blir fullt fokus på å være med i tetstriden i Championship fra begynnelsen av sesongen.

Overgangsmarkedet

Klubben har fortsatt økonomiske vanskeligheter, noe som illustreres av at det nesten ikke er betalt penger for de 14 nye spillerne som er hentet inn. De 14 nykommerne i dette vinduet er Dylan Connolly (Shelbourne-ukjent sum), Ryan Fraser (Bournemouth-lån), Ainsley Maitland-Niles (Arsenal-lån), Brett Pitman (Bournemouth-gratis), Jonas Knudsen (Esjberg-£300K), Tommy Oar (uten klubb), Piotr Malarczyk (Korona Kielce-£8,500), James Alabi (uten klubb), Giles Coke (uten klubb), Jonathan Douglas (uten klubb), Josh Yorwerth (uten klubb), Larsen Touré (uten klubb), Jonathan Henly (uten klubb) og Luke Varney (uten klubb). Av disse startet Fraser, Maitland-Niles og Pitman forrige liga-kamp mot Preston North End. Freddie Sears tegnet seg nok en gang på scoringslisten, og det kan bli vanskelig å holde på ham hele sesongen.

Kun 4 spillere har forsvunnet fram til nå. Bl.a ble Paul Anderson ble frigitt mens Matthew Clarke har gått på lån til Portsmouth på nivå 4 og Cameron Stewart til Doncaster på nivå 3. Den eneste merkbare overgangen så langt er Tyrone Mings som gikk til Bournemouth for 8 millioner pund, penger som kommer godt med, særlig med tanke på den økonomiske situasjonen klubben befinner seg i. I tillegg kan dette åpne veien for en plass på laget til en etter hvert skadefri Jonathan Parr på venstre back.