Januarsalget 2018

Hvem skal ut? Hvem skal inn?

Overgangsvinduet for januar 2018 åpner straks. Vi har sett på hvilke spillere som ryktes å være på vei inn og ut.

DIVISJONENS BESTE KEEPER

Ipswich har på mange måter overrasket oss alle så langt denne sesongen og flere spillere kan nå være aktuelle for salg. En av de som var høyaktuell allerede før sesongstart var keeper Bartoz Bialkowski og på selveste julaften skrev The Sun on Sunday at vår eminente målmann skulle være aktuell for Crystal Palace. Bialkowski er ute av kontrakt med Town til sommeren men klubben har muligheten til å bruke en opsjon på ett år til, noe som er svært sannsynlig at de gjør. Men det er altså en relativt stor sjanse for at det kommer inn bud på den populære polske keeperen i januar. Dean Gerken er ute med skade og Town kommer til å hente inn en keeper i januar, sannsynligvis på lån.

MIDTBANEKRISE

Det var forventet at Kevin Bru skulle forsvinne i januar etter at Mick McCarthy før sesongstart uttalte at den 25 år gamle franskmannen ikke var med i planene hans. Men mange skader blant våre midtbanespillere har ført til spilletid for Bru som forøvrig spiller for landslagsfotball for Mauritius. Bru skal ha vært på vei til Toulouse på Deadline Day i forrige vindu, men den avtalen brøt sammen i siste minutt. Bru sin fremtid er altså uklar i motsetning til kantspiller Danny Rowe som allerede er klar for Lincoln på lån ut sesongen. 25 år gamle Rowe ble hentet fra Macclesfield sist sesong og har to inhopp så langt denne sesongen. Tatt i betraktning at såpass mange midtbanespillere sliter med skader og at vi fremdeles er i opprykkskampen så er det sannsynlig at det vurderes kjøp i januarvinduet. McCarthy og eier Evans skal ha snakket sammen mange ganger i det siste ifølge klubbdirektør Ian Milne. Manager Mick McCarthy selv toner som alltid alt helt ned og sier at vi ikke skal kjøpe noen og at det isåfall blir spillere på lån. Det er typisk fra ham.

FORSVARET

På ett tidspunkt denne sesongen hadde vi alle tre midtstopperne våre ute med skade. Derfor er det ikke usannsynlig at Town er på utkikk etter en midtstopper. TEAMtalk meldte like før jul at Town er ute etter den 24 år gamle Mikey Devlin som er midtstopperen og kapteinen til skotske Hamilton. Dette virker å være lite sansynlig siden han har vært ute med skade lenge og akkurat nå er tilbake i trening. Ipswich vil nok heller hente en spiller som kan gå rett inn på laget fremfor en som må trenes opp først.

ANGREPET

Vi har jo plenty med spisser og i tillegg kommer Kieffer Moore tilbake i januar. Moore bøtter jo inn mål i League One for Rotherham hvor han er på et sesonglangt lån. Mange klubber i Championship og League One er klare for å legge inn bud på ham i januar, men McCarthy sier at det budet må være «bonkers». Town har forøvrig allerede handlet inn en spisssom signerer i januar, nemlig den 19 år gamle Aaron Drinan fra Waterford i Irland, klubben som fostret opp Daryl Murphy og som Drinan sammenlignes med lokalt. Men unge Drinan handles nok inn med tanke på fremtiden og ikke innspurten av denne sesongen. Der må man isåfall handle inn spillere som er bedre enn de vi har.

UTE PÅ LÅN

George Fowler er utlånt til Aldershot. Luke Woolfenden spiller for Bromley. Chris Smith tilbringer tiden hos Chelmsford. Josh Emmanuel er fast på laget til Rotherham og det samme gjelder Kieffer Moore.

UTGÅENDE KONTRAKTER

David McGoldrick, Dean Gerken og Michael Tallaksen Crowe har alle kontrakter som går ut til sommeren. Det har også Kevin Bru, Adam McDonnell, Kieffer Moore, Teddy Bishop, Cole Skuse, Bartoz Bialkowski og Luke Hyam men her har klubben muligheten til å benytte seg av en opsjon på ett år til. Mick McCarthy og Terry Connor er også på utgående kontrakter men her har klubben en opsjon på to år til hvis Marcus Evans vil det.