Ipswich Towns sjanser i denne sesongens League One

Foto: Pixabay

Årets fotballsesong er for fullt i gang i England, og også i League One er det spilt flere runder. Hvorvidt Ipswich ville greie å avansere ytterligere fra en ikke spesielt imponerende niendeplass forrige sesong var uvisst, men hvordan har laget prestert så langt? Har de muligheten til å klatre oppover på tabellen og forsøke å få grep om en billett til opprykk i neste sesong?

Tilhengerne håper

Fotball fenger. Det er det liten tvil om. Mange av oss trener fotball selv. Vi slår oss ned i sofaen når lagene våre skal i kamp, vi spiller på fotballspill hos aktører som Lucky Days eller på spillkonsoller som Playstation, og vi reiser land og strand rundt for å følge lagene våre. Dessverre leverer ikke lagene alltid opp til de forhåpningene vi har, og Ipswich Town var i en årrekke et slik lag. Tilhengerne hadde troa, men laget sviktet.

De siste årene har de dog avansert nedover i seriesystemet, men høyere opp på tabellen i sesong etter sesong. I 2019/2020-sesongen, kom de på en 11. plass, og i fjorårets sesong endte de på 9. plass. Med en stor og ny stall har tilhengerne igjen fått troa på laget fra Ipswich, og det har også sponsorene. Men er god støtte nok til å prestere?

Foto: Pixabay

En tung start på sesongen

Det enkle svaret er ‘nei’. Dessverre har Ipswich fått en særdeles tung start på sesongen, og skal de ha noen sannsynlighet for en bedre plassering enn i fjor, og å på sikt lukte på en billett til Premier League, har de en stor jobb å gjøre i tiden som ligger foran dem. Før forrige helg hadde vi seks spilte kamper uten seiere, tre uavgjortresultater og tre tap – også i kamper de burde ha vunnet. Det ga oss en plassering helt nederst på tabellen, og kun Crewe Alexandra og Doncaster er under dem.

Er det grunn til å tro på forbedring?

Etter nøyere analyser av de spilte kampene, ser det ikke helsvart ut for Ipswich-laget. I flere av kampene har de rent statistisk levert best på banen med flere målsjanser og en bedre prosentvis ballbesittelse. De har også mange pasninger til lagspillerne i hver kamp, og pasningspresisjonen er innenfor normalen – og ofte bedre enn tallene motstanderne viser til. Allikevel finner de ikke motstandernes mål og ender gang på gang opp med skjegget i postkassa og manglende poeng på tabellen. Så hva kan de gjøre?

Små justeringer kan endre mye

Det viktigste for Ipswich nå er å analysere de tidligere kampene de har spilt og å lære fra dem. At de har de grunnleggende ferdighetene er det liten tvil om. De starter kampene bra, de kommer til sjanser og de spiller laget gode. Allikevel mangler de det kanskje viktigste for å levere – nemlig selvtilliten. For å lykkes videre i sesongen må de derfor få troa på seg selv og på laget som helhet, så kanskje den onde spiralen de nå har havnet inne i slipper grepet om dem og lar dem vinne kamper.

Begynner de å vinne kamper, score flere mål og lykkes på banen, er sannsynligheten stor for at selvtilliten kommer seg, at sjansene blir større og at målene på sikt blir flere.