Ipswich Town – resultatene så langt denne sesongen

Foto: Pixabay

Ipswich Town spiller fortsatt i League 1, den tredje beste divisjonen i landet. De siste årene har de holdt seg omtrent midt på tabellen. I 2019/2020-sesongen kom de til slutt på en 11. plass, og i fjorårets sesong havnet de på 9. plass.

Målet i år er så klart å avansere på tabellen, og aller helst å havne helt øverst og på den måten få oppfylt drømmen om å spille i en bedre liga neste år, og kanskje til slutt i Premier League. Men hvordan har laget egentlig prestert så langt? Er det noe håp om avansement?

En tung start

Ekspertene hadde troa på avansement før sesongstart. På bet365, der du kan se tippe resultater og sportsnyheter, ble de gitt en odds på 11.00 for seier, og er spådd å havne på en 6. plass totalt. Men så langt i sesongen har det ikke helt løsnet for laget fra Ipswich, og etter fem spilte kamper, sitter de igjen med kun tre poeng og en 21. plass å vise til.

I første kamp møtte de Morecambe på hjemmebane, og kampen endte til slutt uavgjort. Det skal dog spesifiseres at Ipswich var klart best med ballen, men bortelaget scoret etter bare 22 minutter, og satte en støkk i et Ipswich-lag som håpet på en kanonstart. Allikevel svarte de etter 66 minutter på banen, før Morecambe viste hva de var laget av med et nytt mål etter 72 minutter. På overtid fant Ipswich nettet, og Macauley Bonne ble kampens store helt.

Foto: Pixabay

Tapsrekka

I neste kamp ventet Burton på bortebane, en kamp som ble tapt. Her ble resultatet til slutt 2-1 til hjemmelaget, og Ipswich måtte reise skuffet hjem, helt uten poeng i bagasjen. Også i denne kampen var det dog Ipswich som hadde best kontroll på ballen. Allikevel lyktes de ikke i å avslutte og få ballen inn i mål. Målet de tok med seg fra denne kampen var nemlig et selvmål fra Burton – noe som gjorde det hele litt bitrere.

I sesongens tredje kamp ventet Cheltenham Town på bortebane. Gjestene fra Ipswich banket inn en scoring etter bare ni minutter, og igjen var det de som var klart best med ballen. Allikevel scoret Cheltenham Town i det 62. spilleminutt, før de scorte nok en gang etter at 80 minutter var spilt. Ipswich Town gikk på nok et tap, og en skuffende tapsrekke på starten av årets sesong var et faktum.

Kan de hente seg inn igjen?

Til tross for sine svake resultater, har Ipswich Town vært laget med best ballkontroll i alle spilte kamper. Klarer de å forbedre ferdighetene, presisjonen, forsvaret og avslutningen på mål, er det derfor sannsynlig å anta at de vil hente seg inn og prestere bedre utover i sesongen. Med gode sponsorer og en fanskare som har troa, har de i hvert fall et apparat rundt seg som er villige til å bistå.

At de har fått en dårlig start og at selvtilliten er på bunnen er det dog liten tvil om. Veien videre blir lang, men med riktig innstilling og en bedre dynamikk i laget er det mulig å hente seg inn igjen.

Neste kamp for Ipswich er den 11. september, etter landslagssamlingen.