Ipswich Town – årets sesong oppsummert

Foto: Pixabay

Ipswich har nylig spilt siste kamp i League One sesongen 2020/2021, og derfor er det på tide å ta en kikk på hvordan laget presterte fra start til slutt. De endte til sist på niendeplass på tabellen, og det kom ikke som noen stor overraskelse. I fjorårets sesong havnet de nemlig på 11. plass, og uten noen store forbedringer i spillerstaben, var det ikke forventet at de ville nå toppen av tabellen og på den måten avansere til Championship. Men hvordan gikk det egentlig for spillerne fra Ipswich? Har de potensiale til å avansere i neste sesong?

En tung oppvarming før sesongstart

Før sesongstart spilte Ipswich en vennekamp mot Tottenham for å se hvordan spillerne taklet presset. Seieren gikk til Tottenham, noe som var å forvente. Tottenham leverer nemlig stabile resultater, og de har spillere i verdensklasse. Harry Kane har hos bettingsider som bet356, der du finner tipping resultater og nyheter, en odds på 2.20 for å bli årets toppscorer i Premier League. Det sier litt om ferdighetene til enkeltspillerne på laget. Kane scoret riktignok ikke i kampen mot Ipswich, men allikevel måtte laget se seg slått 3-0 etter praktmål fra både Ryan Sessegnon og Son Heung-min.

En lettere start

Til tross for tap for Tottenham, og deretter tap i vennekampen mot West Ham, viste Ipswich seg å ha litt begynnerflaks. De vant 2-0 mot Wigan på hjemmebane, som for øvrig har en norsk trener. Deretter slo de også Bristol Rovers 2-0 og Rochdale 2-0, før de gikk på sesongens første uavgjort mot MK Dons. Uavgjort skremte dog ikke Ipswich-gjengen. I neste runde gruset de Blackpool 4-1, før de også gruset Accrington 2-0. Men der stoppet flaksen for Ipswich, og resten av sesongen ble tøffere.

Foto: Pixabay

En vinglete sesongavslutning

Utover høsten fulgte flere tap, både mot Doncaster, der de tapte hele 4-0, og mot Lincoln City. Selv om det fulgte et par seire i etterkant av disse kampene, var suksessen fra sesongstarten over, og resten av sesongen ble mye opp og ned for en stadig mer fortvilet gjeng. Allikevel hentet de seg inn mot sesongavslutningen og fikk en viktig 3-1-seier mot Fleetwood på hjemmebane.

Resultatet av den noe vinglete sesongen ble altså 9. plass, og selv om laget nok kunne ha prestert bedre om de holdt fokus og motivasjonen oppe, er de trygge en sesong til og kan jobbe for å gjøre det enda bedre. At laget nylig har fått ny sponsor – ingen ringere enn Ed Sheeran – bør være motivasjon nok til å ta tak.

Har Ipswich gode prognoser neste sesong?

Det er mye som må klaffe om Ipswich skal hevde seg helt i toppen på tabellen, og det er vel ikke helt realistisk at det faktisk skjer. Allikevel har det skjedd større endringer i laget som på sikt kan påvirke kvaliteten til både laget som helhet og spillerne. Laget har nemlig fått nye eiere, og med nytt fokus og nye klare hoder som tar styring er det ikke umulig at vi vil se et noe friskere, mer motivert lag neste sesong.