Ipswich står overfor et veiskille

Ipswich står utvilsomt overfor mange utfordringer denne sesongen. Klubben må finne en erstatter for Mick McCarthy som manager, og nylig ble det også klart at den trofaste sliteren Luke Hyam ikke får forlenget kontrakten sin med klubben.

Et lyspunkt i sesongavslutningen var allikevel at laget lyktes med å havne foran Norwich på tabellen, og en plass rundt midten gir nok et realistisk bilde av hvor Ipswich befinner seg i øyeblikket. Avstanden opp til playoff er allikevel ikke skremmende, og neste sesong av Championship kan fort bli en jevn batalje, siden nedrykkerne Stoke, West Bromwich og Swansea på ingen måte virker fryktinngytende.


Finner Mick McCarthy seg en ny benk neste sesong?

(CC BY 2.0) av vagueonthehow

Neste sesong

Forhåpentligvis kommer en ny manager på plass så raskt som mulig, sånn at klubben kan begynne å planlegge neste sesong. Ipswich blir på ingen måte å finne blant opprykksfavorittene, men Cardiff viste denne sesongen at alt er mulig i Championship med rett ledelse, spillersammensetning og innstilling. På redbet odds er man allikevel ikke for optimistiske om at Ipswich endelig tar steget opp i Premier League igjen, og vi tipper det blir tøft å ta opp kampen mot mer ressurssterke klubber som Stoke, Swansea og Leeds. Vi tipper at oddsen på Ipswich-opprykk blir høy i løpet av sommeren, men med de riktige forsterkningene på plass, er det fullt mulig å ta de 15 ekstrapoengene som blander laget inn i playoff-diskusjonen.

Hva vil Marcus Evans?

Ipswichs eier har framstått som rimelig uambisiøs de siste sesongene, og et eierskifte kunne gjort klubben godt. Problemet er at oppkjøperne på ingen måte står i kø, men kanskje kan en ny manager få Evans til å åpne lommeboken? Det finnes mange gode spillere i de lavere divisjonene som raskt kan vokse med oppgavene i Championship, og i mangel av penger til nye spillere, må Ipswich være smartere enn konkurrentene på overgangsmarkedet. Frigivelsene av Kevin Bru og Luke Hyam tyder iallfall på at vi kan få inn friskt blod på midtbanen, og det blir spennende å se hvilke spillere den nye manageren henter inn.

Hvem overtar?

Den store favoritten til å overta er Paul Hurst, men han blir nødt til å gjøre ferdig sesongen med Shrewsbury først. Laget hans spiller nemlig om retten til å møte Ipswich neste sesong, og samtalene kan først starte når Shrewsbury er ferdige med League One-sesongen. Hurst har gjort en god jobb med et lavt budsjett i League One, noe som selvsagt passer det nåværende eierskapet i Ipswich perfekt. Lagets svake sesongavslutning har allikevel fungert som et skremmeskudd, og det er derfor mulig at klubben også holder andre alternativer åpne.

Det kan bli mange nye fjes på Portman Road neste sesong.

(CC BY 2.0) av chelmsfordblue

Får vi en overraskelse

Det ligger i kortene at det blir en britisk manager som overtar, selv om finnen Shefki Kuqi har seilt opp som en outsider den siste tiden. Ellers går det i trauste alternativer som Simon Grayson, Mark Warburton og Paul Cook, noe som ikke akkurat får vannet til å løpe i munnen. Vi er også en smule overrasket over at ingen har nevnt Chris Coleman, som hadde stor suksess med det walisiske landslaget. Han tok riktig nok Sunderland ned etter å ha vært på Stadium of Light halve sesongen, men vi kan absolutt se for oss at dette er en manager som kan blomstre i en klubb som Ipswich.