You are currently viewing Ipswich-dominans i Supportercupen 2015

Ipswich-dominans i Supportercupen 2015

Det begynner virkelig å svinge av Ipswich Town i Supportercupen, som i år ble arrangert for 25. gang. Ipswich-juniorene (10-13 år) vant bronsemedaljer, begge lagene vi stilte gikk videre og Ipswich vant den prestisjetunge turneringsquizen.

Denne gangen var det virkelig artig. Ingen klubb har nemlig tapt flere kamper enn Ipswich i løpet av alle disse årene, men nå er vi i ferd med å bli en storklubb i Supporterunionen for

Britisk Fotballs populære arrangement i Oslo. Som i fjor gikk vårt beste lag videre, men i år greide også annetlaget brasene. Ipswich var eneste klubb som fikk to lag videre til sluttspillet fra innledende pulje. Dermed kan man trygt fastslå at Ipswich lørdag var turneringens dominerende klubb – under variable forhold på kunstgressbanene på Nordre Aasen, Skeids flotte anlegg.

Men av alt det flotte man kunne oppleve som Ipswichsupporter under denne dagen, så var Ipswich-juniorene sin seier i bronsefinalen den flotteste. Ipswich vant gruppespillet lett. I  semifinalen mot Liverpool utliknet Ipswich til 2-2 i aller siste sekund og sikret dermed straffesparkkonkurranse, som Liverpool vant.

​I bronsefinalen var det Premier League mot Championship, da Arsenal og Ipswich Town møttes til dyst i en slags reprise av 78-finalen. I en jevn kamp tok Tractor-Boys siste stikk og vant 3-2 etter blant annet 2 mål av Ragna Ingolfsland.

Ipswich Town II startet hoved-turneringen grytidlig lørdag morgen mot Derby County. «The Rams» vant 1-0 i en tung kamp i ufyselig regnvær på nesten uspillbar bane. Towns annetlag kom derimot knallsterkt tilbake og vant de to neste puljekampene: 2-1 over Nottingham Forest og samme sifrer mot Arsenals annetlag. Dermed var Ipswich II videre til åttedelsfinalene.

Dessverre skjedde det grusomme at Ipswich’ annetlag ble trukket som motstander til Ipswich’ førstelag i åttedelsfinalen. Vi la inn protest flere ganger, men SBF fulgte reglene og vi fikk en av de rareste fotballkampene på lenge.[/cs_quote]

Ipswich Towns førstelag fikk i sin åpningskamp under enda vanskeligere forhold enn annetlaget. Himmelen åpnet seg, og tre baller stanset i vanndammen på målstreken på bane 3, men etter hvert satt skuddene høyere, og Ipswich vant greit 2-0 over Burnley. Senere fulgte sterk 1-0-seier over Manchester City i en hard og tett kamp, før Chelseas tredjelag (som sporty stilte opp på kort varsel da det viste seg at Leeds United ikke hadde klart å samle sammen nok spillere til sitt annetlag og måtte trekke seg i siste liten) enkelt og greit ble overkjørt: 7-2 i oppholdsvær.

Dessverre skjedde det grusomme at Ipswich’ annetlag ble trukket som motstander til Ipswich’ førstelag i åttedelsfinalen. Vi la inn protest flere ganger, men SBF fulgte reglene og vi fikk en av de rareste fotballkampene på lenge.  Ipswich mot Ipswich ble en hyggelig fotballkamp i solskinn, for store og små, uten taklinger og frispark (meget lettjente penger for dommer Rønningen). 5 år gamle Nils Lien spilte de siste 5 minuttene for Ipswich 1, mot sin egen far som spilte for Ipswich 2. Førstelaget vant 5-2, og alle spillerne på banen jublet for samtlige sju skåringer.

Ipswich hadde nå dessverre havnet i hvilemodus. Intern privatkamp var dårlig oppladning til kvartfinalen, for mot Liverpool tok det lang tid før de blå var tilbake i ordentlig kampmodus. Liverpool vant 3-1 uten at Ipswich kom i nærheten av sitt imponerende toppnivå fra puljespillet tidligere på dagen. Senere viste det seg at Liverpool sto igjen som vinnere av Supportercupen 2015, og da må det jo nevnes at vinnernes eneste baklengsmål i hele turneringen kom mot Ipswich i kvartfinalen.

Med fire seirer for førstelaget avanserte Ipswich flere plasser på turneringens maratontabell og distanserte Norwich kraftig. Åssen det gikk med Norwich? De greide ikke å stille lag.