Interessante fakta om Ipswich Town

En svak sesong er over. La oss se på noe fakta før kommende sesong.

Ipswich Town har spilt kamper i Championship, Ligacupen og FA-cupen. Det gir oss 49 kamper i antall. Og i hver kamp utnevnes det selvfølgelig en Man of the match blant supporterene. Her er topp fem fra nummer en til fem.

Bartosz Bialkowski.

Vår egen keeper har vunnet prisen Man of the match hele 22 ganger denne sesongen. Og i tillegg har han en til rekord. Han har vunnet den syv kamper på rad. Mellom 7. mars til 14. april spilte Ipswich syv kamper. Bialkowski var banens beste i alle kamper ifølge flesteparten Ipswich Town supporterene.

Tom Lawrence. 

Unggutten fra Wales kom på lån til Ipswich denne sesongen fra sensasjonslaget Leicester City. Og en suksess ble han. Han ble kåret til Man of the match i 8 kamper. Det skyldes han fryktløshet til å kaste seg  i angrep mot spillere som er dobbelt så store som han. Han ble Ipswich Town sin toppscorer med 12 mål gjennom hele sesongen. Flere av målene Lawrence scoret kunne lett vært kandidater til årets mål.

Jordan Spence. 

Gutten med sin ungdomskarriere fra West Ham United som er kjent for å pumpe ut talenter kom til Ipswich halvveis i sesongen etter 6 måneder uten en klubb. Mick McCarthy tok en sjanse med å hente Spence som sist spilte for MK Dons. Etterhvert la MM om til 5-3-2 og dyttet Chambers inn i midtforsvaret hvor han trives best. Og det åpnet en sjanse for vingbacken Spence. Og den grep han med begge hender. Med sin fysikk og styrke i luften ble han fort en av MM sine favoritter. Jordan Spence endte opp med Man of the match fem ganger på en halv sesong. Det er en veldig god statistikk for en forsvarsspiller som ikke hadde spilt fotball på 6 måneder.

Adam Webster

Vår lovende midtstopper ble dessverre skadet tidlig i sesongen etter ankomsten fra Fratton park og Porsmouth. Men han rakk likevel å bli Man of the match tre ganger. Vi håper vi for se mer av Adam Webster til neste sesong.

Grant Ward.

Forrige sesong spilte Grant Ward på lån til Rotherham fra Spurs. Der var han delaktig i hjelpe Rotherham i Championship, til tross for at de rykket ned denne sesongen som et soleklart bunnlag. Ipswich hentet Ward fra Spurs på permanent basis. Selv sa Ward dette under sitt første intervju med Ipswich player HD.

I am delighted to finally know where I’m staying for the next few years.

Og Grant Ward virket veldig fornøyd. Han kom på i 2. omgang i første serierunde og slo til med hele 4 mål. Har det noen gang vært en bedre debut av en spiller på Portman Road? Det ga han prisen Man of the match, som han også fikk tildelt to ganger senere i sesongen.

Hjemmekamp med flest tilskuere

  1. Ipswich Town v Newcastle United 3-1 (25684)
  2. Ipswich Town v Norwich City 1-1 (23350)
  3. Ipswich Town v Fulham 0-2 (19723)

Hjemmekamp med færrest tilskuere

  1. Ipswich Town v Stevenage 0-1 (6858)
  2. Ipswich Town v Wigan 3-0 (14661)
  3. Ipswich Town v Derby County 0-3 (14719)

Så tar vi med mål scoret og sluppet inn på hjemmebane. Ipswich Town har scoret fattige 32 mål på 25 hjemmekamper denne sesongen. Til gjengjeld har vi bare sluppet inn 27 mål på 25 kamper.

Denne sesongen har det vært 413.437 mennesker som har overvært en kamp på Portman Road. Det gir en gjennomsnitt på 16.537 per kamp. Det gjør Ipswich Town til nummer ti på listen over flest tilskuere i Championship denne sesongen. Og Portman Road tar opp til 30.300 per kamp.