You are currently viewing Hvem får plass på Portman Roads nye grunnpilarer?

Hvem får plass på Portman Roads nye grunnpilarer?

Ipswich Town er i gang med å restaurere Portman Road. I den anledning skal tolv av klubbens største spillere pryde pilarene som støtter én av tribunene.

Portman Road ble åpnet i 1884, og selv om det har skjedd mye med The Blues´ hjemmearena i løpet av årene er stadion klar for en oppgradering. Av den grunn har klubben også satt i gang en restaurering av arenaen, og i den forbindelse skal pilarene som støtter den ene tribunen, Sir Alf Ramsey Stand, brukes til å hedre noen av klubbens aller største profiler gjennom historien.

Selv om også de største stadionene i England forfaller har manager, Paul Lambert, uttalt at Portman Road er for nedslitt flere steder. Klubben har lyttet til kritikken og brukt de seneste månedene på å fornye anlegget flere steder. Sir Bobby Robson-tribunen har klubben prydet med et større veggmaleri av noen av klubbens aller største profiler, et kunstverk som har fått navnet «Legends of Ipswich Town». Her er det også planer om å rengjøre taket i løpet av den kommende tid. 

I videoen nedenfor kan du få en virtuell omvisning på Portman Road.

Trappeoppgangene på både Sir Bobby Robson- og Sir Alf Ramsey-tribunen vil bli dekorert før neste sesong sparkes i gang, mens historien til klubben vil bli fortalt i vinduene som vender ut mot Portman Road på Cobbold-tribunen.

Det diskuteres også om det skal lages flere veggmalerier rundt omkring på stadionet, men neste prosjekt på programmet er altså dekoreringen av de tolv grunnpilarene under Sir Alf Ramsey-tribunen. Her er planen at hver av de tolv pilarene skal hedre en av klubbens ikoniske spillere i løpet av ulike epoker.

Hvilke spillere som skal pryde de ulike pilarene skal avgjøres av Ipswich Towns egne fans, og klubben sier selv at de vil kontakte tusenvis av supportere på tilfeldig basis som skal få lov til å komme med sine synspunkter på hvilke spiller som skal få plass under tribunen.

Nedenfor ses da klubben åpnet Alf Ramsey Stand i 2012.

Det er for tidlig for noen av spillerne i den nåværende troppen å gjøre seg forhåpninger om en slik heder, dette til tross for at klubben kjemper om opprykk. Alt annet ville vel også, når sant skal sies, være en skuffelse av Paul Lambert (tidl. Stoke-manager). Spill på nettet hos bet365 gir deg i skrivende stund 11 i odds på at «Tractor Boys» vinner League One. Opprykksplass ser bookmakeren som mer sannsynlig og tilbyr spillere 3,25 i odds på at Ipswich ender blant de to beste.

Klubben ligger i øyeblikket på en fjerdeplass, noe som gir playoff om den tredje opprykksplassen, med 48 poeng etter 29 kamper. Rotherham leder med 53 poeng mens Wycombe Wanderers ligger på andreplass med sine 50 poeng. Andre vei er det heller ikke mer enn tre poeng ned til Sunderland like utenfor playoff, et Sunderland som også har én kamp til gode på våre gutter.

Portman Road kalles for øvrig også «Theatre of Greens» og har plass til 30 311 tilskuere. Noen av de største oppgjørene er de såkalte «Old Farm» mot Norwich, men tilskuerrekorden stammer likevel fra en FA-cup-kamp mot Leeds i 1975. Den gang presset 38 010 mennesker seg inn gjennom portene på Portman Road.

I inneværende sesong har i gjennomsnitt 19 888 tilskuere sett Ipswich spille hjemmekamp, kun Sunderland har et bedre snitt i League One med sine 30 114.