Hva nå Ipswich?

Ja, det kan man lure på når det gjelder vårt kjære fotballag. For nå er det frustrerende å være supporter.

Av: Terje Schander

Etter en god start på sesongen så ser vi nå tendenser til at vi skal kopiere fjorårets innsats. 2 strake hjemmetap mot topp-ti lag er en ting, men slett innsats, liten spilleglede, store skadeproblemer, og en spillestil som flere og flere ser ikke fungerer, gjør at fansen nå vender manager Lambert ryggen. Og nå går også den offisielle supporterklubben ut med en alvorlig bekymringsmelding vedrørende klubben.

De mener klubben har stagnert under Marcus Evans ledelse, og det er ikke vanskelig å være enig. Samtidig så har vår venn Phil Ham blitt utestengt fra pressekonferansene pga en angivelig lekkasje av Ipswich’ sin startoppstilling før kampen mot Lincoln den 24.10. En meget merkelig håndtering fra klubbens side all den tid Phil Ham er en meget anerkjent skribent og hans TWTD forum er en av de beste på de britiske øyer.

Nei, ikke mye å glede seg over om dagen. Og hva vi skje i januar når transfervinduet åpner? Vil ME endelig forstå at vi må forsterke laget, eller ender det som det oftest gjør? Null niks? Antagelig det siste…

Så over til dagens kamp.

Vi skal til universitetsbyen Oxford og Kassam Stadium, og møte et lag som i fjor var divisjonens store positive overraskelse med feiende flott fotball. De kom også helt til playoff-finalen hvor det ble et meget ufortjent 1-2 tap mot Wycombe.

Denne sesongen har de hittil vært overraskende svake med kun 4 seire på 13 kamper, men mot et formsvakt og skadeforfulgt Ipswich så kan de fort få en etterlengtet opptur. Manager Karl Robinson vil mønstre et revansjelystent lag etter at de tapte sin siste kamp mot erkerival Swindon på overtid, og vi må se opp for deres beste spiller Matt Taylor som vet hvor målet står. Tar også med at klubbens største bragd hittil er seieren i ligacupen i 1986 da de slo QPR 3-0 i finalen på Wembley. Og at byen som ble grunnlagt i år 912 har en befolkning på ca. 150.000 og med det er litt større enn Ipswich.

Hva så med vårt lag?

Med så store skadeproblemer så sliter vi med kontinuiteten. Kanskje ikke så overraskende at vår «fitness coach» nå har fått andre oppgaver. Vi stiller med en nykomponert startelver foran nesten hver eneste kamp. Med så mange midtbanespillere ute så har nå både McGavin og Gibbs fått spilletid og det er greit nok, men synd at de får sine første A-lagskamper under rådende forhold. En rutinert spiller som Cole Skuse hadde nå vært gull verdt for laget, men det er vel mer tvilsomt om han kommer tilbake. Vi må bare håpe at spillere som Vincent-Young, Downes, Nolan, Edwards og Bishop snart er tilbake. Særlig er savnet av Bishop merkbart. En av få spillere på dagens Ipswich som setter fart fremover med ball og utfordrer sine motspillere, og setter opp sine medspillere.

Hva så med keeperplassen? Ikke skjønner jeg hvorfor Cornell får spilletid. Holy er det klare førstevalget i mine øyne. Og jeg skulle gjerne sett av stopperparet Wilson/Woolfenden fikk noen kamper sammen. Det er den klart beste konstellasjonen. Skulle så gjerne også ha sett av Lambert tok til vettet og prøvde 4 4 2. Forstår ikke hvorfor han mener at det ikke vil fungere. Med 2 spisser fremme så vil vi helt klart skape flere målsjanser enn dagens utgave med én spiss som stort sett går arbeidsledig store deler av kampen. Mener fortsatt at Norwood og Jackson har mange mål i seg i denne divisjonen, men da må de snart begynne å produsere og ikke minst holde seg skadefrie. Sears er den store skuffelsen så langt. Virker ute av form og uinspirert. Derfor er det helt ubegripelig for meg at en såpass energisk og sulten spiller som Armando Dobra holdes utenfor troppen. De gangene jeg har sett han i aksjon så har han levert og vel så det.

Til slutt så ønsker jeg lesere og medlemmer en god kamp. Blir spennende å se startoppstillingen. Har Lambert noen ess i ermet, eller har han ganske enkelt kjørt seg helt fast?