Halloween-fest på hjemmebane

Etter 3 kjærkomne poeng hjemme mot Gillingham på tirsdag, er det forhåpentligvis gode muligheter for ny triumf mot Crewe…

Av: Espen Helland

Det ble en sliteseier mot Gillingham og det var vanvittig godt å se Bishop sitt velplasserte ventrebeinskudd finne veien til nettmaskene 3 minutter før full tid. På tross av Gills manager Evans surmagede kommentar om at «det beste laget tapte», tror jeg de fleste er enige i at seieren var fullt fortjent. Ballinnnehav-statistikken viser 71-29 (!!) i Ipswich sin favør, mens vi hadde 11 hjørnespark mot Gillingham sine 3.

Etter de to tapene mot Doncaster og Lincoln var det tid for endringer i laget som møtte Gillingham. Ut forsvant stopperduoen Nsiala og Wilson og inn kom den unge Arsenal-lånespiller McGuinness og Woolfenden. Lankester fikk midtbaneplassen til suspenderte Nolan, mens Freddie Sears var tilbake i førsteelleveren der han tok opp plassen som Lankester hadde på høyre flanke. Selv om det langt fra var noen prikkfri kamp vi fikk se, så synes vel i hvert fall jeg at det alt i alt var godkjent. Det er jo uansett også et godt tegn å vinne sånne kamper.

Til kampen mot Crewe er Lambert tilbake i dog-out`en etter negativ Covid-19 test og det røde kortet/suspensjonen han fikk etter å ha gitt dommer Kevin Johnson det glatte lag etter hans innsats i Lincoln-kampen. Tilbake på trening er også Kayden Jackson etter å ha vært i karantene som følge av positiv Covid-19 test. Om han inkluderes på en eller annen måte i lørdagens kamp er imidlertid usikkert, da han antas å være et stykke unna kampform.

Gode nyheter er det også at James Norwood og Tristan Nydam så smått er tilbake i trening, mens trioen Drinan, Skuse og Downes også er på bedringens vei. Forhåpentligvis har vi flere tilbake om ikke så lenge.

Lenge var en av bekymringene i Ipswich at vi ikke hadde midtbanespillere som kunne bidra med scoringer. Nå har bildet blitt snudd litt på hodet idet Freddie Sears er eneste «spiss» som har notert seg for nettkjenninger så langt (3). For øvrig er det Edwards (5), Bishop (4), Nolan (2), Dobra (1) og Folami (1) som har skrevet seg på scoringskontoen. Sommersignering Hawkins får mye skryt av Lambert for måten han spiller på og linker inn andre i angrepsspillet, men målene har uteblitt. Skal vi henge med i opprykkskampen må nok også en av spissene våre putte regelmessig. Vi får håpe også dette kommer etter hvert.

Lørdagens motstander er altså Crewe Alexandra. «The Railwaymen» (byen er mest kjent som et gigantisk jernbanekryss der linjer sørfra deler seg mot hhv. Wales, Liverpool og Manchester, i tillegg til at byen har en del jernbaneindustri) er tilbake i Lge. One i år etter fire sesonger i Lge. Two. Crewe tapte 0-1 hjemme mot Lincoln på tirsdag.

Totalt har de 10 poeng 8 kamper og ettersom de foreløpig har spilt mot 5 av de 10 øvre del av tabellen så har de hatt en brukbart start. Blant annet har de slått Doncaster borte, så det er ingen grunn til å ta lett på oppgaven for vår del. Manager Artell har nettopp uttalt at «You don`t get too many tastier fixtures than Ipswich away» – så får vi håpe han ikke er like fornøyd lørdag kveld…

For undertegnede er Crewe mest kjent for at de lenge var den eneste klubben i England som hadde en manager som hadde vært i stillingen sammenhengende lenger enn Sir Alex Ferguson i Man. U. Italiensk-engelske Dario Gradi var manager i klubben sammenhengende fra 1. juni 1983 til 1. juli 2007. Han var dessuten manager for klubben i ytterligere to perioder fra november til desember 2008 og fra oktober 2009 til november 2011. Deretter var ham både akademidirektør og fotballdirektør i klubben frem til oktober 2019 – 36 år etter at han begynte der.

Kanskje kan Kieron Dyer på sikt bli en tilsvarende klubblegende hos oss? Denne uka kom han i hvert fall tilbake til barndomsklubben der han nå er vår nye U23-trener. Det blir spennende å se hva som kommer ut av den ansettelsen på sikt.

På kort sikt satser vi på tre nye poeng sånn at vi kan feire Halloween i teten av Lge. One.