Februar: En grå måned

Ipswich Town vs Peterborough United – Portman Road (1-4)

Ivan Toney, ´23 (0-1)

Sammie Szmodics ´33 (0-2)

Siriki Dembele ´50 (0-3)

Sammie Szmodics ´74 (0-4)

James Norwood ´79 (1-4)

En kamp hvor vi blir fullstendig overkjørt av et Peterborough som er i toppform. Svak start hvor vi selv setter oss i fare og lager straffe. Etter det roter Will Norris ballen mer eller mindre i eget mål hvor han som bakerste mann prøver å drible Sammie Szmodics. Mål nummer tre blir vi dratt av på en enkel skuddfinte før Peterborough setter ballen i hjørnet. Ydmykelsen blir komplett når bortelaget spiller rundt oss med ballen i luften og tidligere Colchesterspiller Sammie Szmodics setter sitt andre for dagen. Ellers et lite trøstemål til slutt på straffe hvor James Norwood setter 11 mål for sesongen. 

Sunderland vs Ipswich Town – Stadium Of Light (1-0) 

Chris Maguire ´81 (1-0)

En kamp hvor undertegnede selv var tilstede. Igjen en totalt sett veldig svak fotballkamp av tractorboys. Lite selvtillit blant spillerne, samtidig som ballen går mest sidelengs og bakover på banen. Spillere som spiller i posisjoner de ikke kjenner til, noe som gjør at det er veldig utydelig å se hva de prøver på. Pumper kun lange baller opp med Norwood og Keane, samtidig som det ikke skjer noe før Jakcson kommer inn på topp. Ender til slutt 1-0 etter at Sunderland sin toppscorer legger ballen nederste i høyre hjørnet for keeper fra 16 meter. 

AFC Wimbledon vs Ipswich Town – The Cherry Red Records Stadium (0-0)

En kamp hvor hjemmelaget ikke kommer til noen åpenbare sjanser. James Norwood setter en i tverligger i første omgang. Og som nevnt under ITSCON Radioshow så hadde en Norwood med selvtillit kanskje scoret to denne kampen. Ellers enda en kamp hvor vi har fått en god defensiv struktur, men dessverre påvirker også det som skjer fremover på banen. 

Ipswich Town vs Burton Albion – Portman Road (4-1)

Jamie Murphy ´6 (0-1)

Alan Judge ´29 (1-1)

Kayden Jackson ´45 (2-1)

Kayden Jackson ´52 (3-1)

Alan Judge ´63 (4-1)

Kampen startet med en Gwion Edwards helt ute av posisjon, hvor tidligere Brightonspiller Jamie Murphy kommer alene med Holy og setter ballen i nettet etter kun få minutter. Igjen viser det kanskje at Edwards ikke takler rollen som HVB, og at savnet etter KVY er merkbart.

Heldigivis har vi en god flyt gjennom hele kampen som gjør at vi svarer 25 minutter senere med Alan Judge som ble ukens spiller i League One og kom på ukens lag sammen med Kayden Jackson. Jackson legger inn til Judge som får på merkelig vis ballen i nettet og feirer med å kaste skoen sin i retning Paul Lambert. Det skulle da ha vært en humoristisk tanke bak det, da PL mente han ikke burde spille med farget sko pga han aldri scoret med de. 

15 minutter senere slåes en fem-meter i retning Jackson hvor han lobber ballen fint over Burton Albion sin sisteskanse. Vår egen keeper Thomas Holy ender da opp med assist, og vi har snudd kampen i de første 45. Når gjorde vi det sist? 

Så, tidlig ut i andre omgang er rollene snudd. Judge legger inn et nydelig innlegg mellom keeper og stopper hvor Jackson satte pannebrasken til og putter inn 3-1. Og mere skulle det bli. 4-1 kommer med hvor vi vinner ballen på motstanderen sin banehalvdel, hvor til slutt Judge setter sitt andre for dagen etter litt klabb og babb. Dermed scorer Ipswich Town fire mål hvor to spillere setter to mål hver, og igjen. Når skjedde det sist?

Ipswich Town vs Oxford United – Portman Road (0-1)

Matt Taylor ´44 (0-1)

En grå dag på jobben atter en gang etter 0-1 mot Oxford United som sender oss ned på 9. plass, tre poeng bak play-off. 0-1 målet kommer etter strålende spill av Oxford hvor Matt Taylor mer eller mindre for sette den på blank kasse fra fem meter. Så toppes det hele av med rødt kort til Kayden Jackson som dermed mister de tre neste ekstremt viktige kampene. 

Blackpool vs Ipswich Town – Bloomfield Road (2-1)

Dewsbury-Hall K ´25 (1-0)

Freddie Sears ´54 (1-1)

Joe Nuttall ´90+3 (2-1)

Måneden endte på verst tenkelige vis med 2-1 tap borte på Bloomfield Road mot Blackpool. Vertene tok ledelsen etter ekstremt mye rot foran vår egen 16 meter. Veldig mye dårlige og dumme valg førte til at Blackpool fikk fyre av fra 20 meter, hvor ballen endte til slutt nede i høyre hjørnet for Thomas Holy. 54 minutter ute i kampen vinner vi ballen på midten hvor Keane kommer seg ned til mot dødlinjen og legger ut 45 på bakre stolpe hvor langtidsskade Freddie Sears setter ballen kontant i mål. Dessverre som ofte slipper vi alltid inn mer mål enn hva vi scorer selv, og denne dagen skulle ikke bli noe annerledes. På overtid kommer Blackpool til innlegg som vi selv legger opp til, og da setter de ballen i mål på et hodestøt.