Et tilbakeblikk på statistikken for februar

Vi er nå i gang med mars måned, og resultatene så langt i året 2020 har ikke vært noe å juble for. Heldigvis har vi sluppet unna nedrykkstriden etter noen viktige resultater tidlig i sesongen.

Januar var vel en OK måned, hvor vi har 3 seire, 2 uavgjort og 1 tap i ligaen. Det gir 11 poeng på 6 kamper. Selvfølgelig kan man være skeptisk på om dette er godt nok for en forhåndsfavoritt til å vinne ligaen. Vi hadde vel alle håpet at i februar skulle trenden snu, og vi skulle fortsette å sanke poeng.

Men…

Februar har vært en svært ubehagelig måned som tilhenger av Ipswich Town. Hvis man skulle være skeptisk til om resultatene fra januar var gode nok, har februar vært langt under par. Fasiten sier 1 seier, 1 uavgjort og 4 tap. Totalt 4 poeng. Ser vi på statistikken fra kampene har vi vært dominerende i antall skudd og skudd på mål, sett bort fra kampen mot Peterborough. Dessverre er vi ikke effektive nok, og i februar behøvde Ipswich i gjennomsnitt 5 skudd på mål før vi fikk uttelling.

Vi avslutter februar ikke ulikt måten vi ryker ut av Football League Trophy-turneringen mot Exeter City på. Det er på overtid vi blir så brutalt fratatt et uavgjortresultat. Dessverre var kampen mot Blackpool litt viktigere enn Exeter, men det er så vondt når alt glipper på slutten.

Det var vel ikke slik vi så for oss tabellen i League One skulle se ut.