Er det lov å håpe på play-off med en solid sesongavslutning?

Kilde: Pixabay

I skrivende stund ligger Ipswich på 12. plass på tabellen, med 25 kamper spilt. I League One gir de to øverste plassene direkte opprykk til Championship, mens 3. til 6. plass skal ut i play-off, der vinneren av play-off finalen rykker opp sammen med de to øverste plassene. Kan Ipswich klare å ende opp blant topp 6 når vi skriver sesongslutt? Det blir ingen enkel oppgave, men det er fortsatt mye fotball igjen å spille i den lange League One-sesongen.

25 kamper unnagjort – 21 kamper igjen

For Ipswichs del er 25 kamper nå unnagjort, noe som betyr at sesongen faktisk bare er litt over halvspilt. Det er fortsatt ekstremt mange poeng å spille om i de 21 rundene som gjenstår, så selv en pessimist kan se at det utvilsomt er mulig å hente opp igjen forspranget til lagene som ligger på kvalifiseringsplass.

I øyeblikket ligger Sunderland på 6. plassen, som gir den siste kvalifiseringsplassen, med 44 poeng. Samtidig har Sunderland spilt 2 kamper mer enn Ipswich, noe som betyr at ting for kan utjevnes når lagene kommer på samme antall kamper. Faktisk er det ganske stor forskjell på hvor mange kamper lagene har spilt denne sesongen så langt. Vanligvis er det sjeldent mer enn 1 kamp som skiller lagene fra runde til runde, men i årets sesong har det blitt flere utsatte kamper som fører til skjevhet i antall kamper spilt. Det betyr at tabellen ikke skal tas for god fisk hvis man kun ser på antall poeng, men man må også vurdere antall kamper spilt, sammenlignet med konkurrentene rundt seg på tabellen.

Det klart mest scoringsfattige laget på øvre halvdel av tabellen

I øyeblikket har Ipswich scoret 30 mål på de 25 kampene laget har spilt. Dette er klart lavest blant de ti øverste lagene på tabellen. Laget kunne utvilsomt trengt noen store seirer for å forbedre målforskjellen. I en så jevn liga kan målforskjell bli helt avgjørende, når lagene ligger tett i tett på poeng. Alle lagene innen topp 6 på tabellen har scoret minst 39 mål. Det er utvilsomt det offensive som er stedet der skoen trykker for Ipswich.

Kilde: Pixabay

4 scorede mål på de fem siste kampene er ikke akkurat til å juble over. Samtidig har laget sluppet inn få mål, og de defensive tallene er derfor på linje med mange av topplagene. Kampene kommer tett i tett i de kommende månedene, og det ville vært utrolig viktig for laget at noen av spissene begynner å ta ansvar. Hvis man hadde satset på lagets toppscorer før sesongen, hadde nok de færreste innen fotball tipping tenkt at lagets toppscorer er midtbanespiller Teddy Bishop med 4 mål på 16 kamper. Jack Lankester er mestscorende angrepsspiller med fattige 2 mål på 12 kamper. De resterende angriperne har alle kun scoret 1 mål hver, mens noen enda står med en smultring i protokollen.

For Paul Lamberts del er det viktig å få selvtillit inn i angrepsrekken, slik at de kan være med å bidra til viktige scoringer som kan hjelper laget å klatre på tabellen i tiden frem mot sesongslutt.