Enda en tøff prøve står for tur

Annerledesåret 2020 har bevegd seg over i 2021. Som vi alle kjenner til så er situasjonen fortsatt ikke under kontroll. Det samme kan sies om Ipswich Town FC. For det har virkelig vært en rar uke.

Av: Erik Røed

Etter to 0-0 kamper mot Northampton og Oxford, ble det tirsdag kveld en opptur for Ipswich og Paul Lambert. Seier 1-0 på bortebane mot et Hull-lag som mange forventer at kjemper om opprykk i mai, kom vel overraskende på de fleste. Norsk Tipping hadde 4,30 i odds og ser vi på tippekonkurransen var det kun 27% som trodde på en borteseier. Og de fleste av disse tippet vel heller med hjerte enn noe annet.

Selv om det var en deilig seier var det absolutt ikke en avgangseksamen som tilsier at skuta har snudd. Vi klarte ikke å produsere de store sjansene mot Northampton og Oxford, og det var også et problem mot Hull. Over disse tre kampene har vi fem skudd på mål og kun ett mål (dog, et meget vakkert ett). Det tilsier at vi ikke er dominante når det kommer til vårt eget spill. Heldigvis har vi vært stabile bakover. Tre kamper på rad med null baklengs er en viktig faktor for å kunne bygge opp det offensive spillet og skape flere målsjanser.

Mot Hull spilte vi med en blanding av flere systemer og formasjoner. Det kan argumenteres om det var 4-4-2, 4-3-3 eller 4-2-3-1, men det vi tydelig ser er at det ikke var et enmannsshow på topp. Troy Parrott var ofte rundt målscorer Norwood i oppspillet, som gjorde at det ble enklere for Judge, Dozzell og Bishop å vinne andreballer i siste fase av banen og holde press mot motstanderens mål. Vi har i flere kamper sett Dozzell motta ballen på 20 meter, vende opp og ha 80 meter frem til der ballen skal; i mål. Dersom vi fortsetter i et slik spor der vi utvikler flere positive faser i eget spill kan kanskje sesongen reddes. Å nå playoff og topp seks i mai er fortsatt innenfor rekkevidde.

Neste hinder er Doncaster på Portman Road.

Sist vi møtte Doncaster tapte vi 4-1, og ble vel som man sier på godt norsk: rævkjørt i 90 minutter. Denne kampen snudde høsten på hodet, og vi sleit med både skader og prestasjonene etter dette. Frem til denne kampen hadde vi 6 ligakamper på rad uten tap og ledet League One. Nå får vi ikke gjort noe som helst med fortiden og må heller fokusere på det vi kan gjøre noe med. Men sammenlignet med i høst blir denne kampen en mulighet til å snu våren på hodet – og denne gang i en positiv retning. Doncaster har kun tatt 1 poeng på de siste fire kampene og har falt nedover tabellen til en sjetteplass med mange andre lag rett bak seg. Deres midtukekamp mot Blackpool ble utsatt på grunn av værforholdene, og det kan tenkes at Darren Moore’s mannskap er revansjelystne.

I dette mannskapet er det engelsk-nigerianske Fejiri Okenabirhie som har vært en sterk bidragsyter for «The Rovers» med sine 8 mål og 2 assist i ligaen. Han er en tøff spiss som har både fysikk, fart og gode avslutningsferdigheter. I sist oppgjør mellom lagene kom han seg også på scoringslisten. Etter å ha blitt skadet tidligere i februar er det usikker om han er klar for kamp til helgen. På lik linje med Ipswich så har Doncaster som lag blitt redusert når det oppstår skader på nøkkelspillere. Selv om de har slitt med å vinne i det siste, har de fortsatt dominert banespillet og hatt ballen mye. Det er ikke utenkelig at vi til helgen møter en motstander som ønsker å ha posession og spille sitt spill. Da blir det opp til spillere som Nsiala, Wilson og resten av forsvaret å tvinge Doncaster vekk fra farlig rom og gi trygghet til våre offensive spillere som begynner å bygge på seg selvtillit.

Det er bare å glede seg til lørdag formiddag. Klokken 16:00 står det 11 mot 11 på gressmatta. Det er i 90 minutter det skal kjempes om tre poeng, og vi nærmer oss en standpunktskarakter for sesongen 2020/21.