En titt på sesongstarten for Ipswich Town

‘Ipswich defend’ Jon Candy – via Flickr (CC BY.SA 2.0)

Etter å ha rykket ned til League One i forrige sesong, gjenstår det å se hva fremtiden har i vente for Suffolk-klubben.

Kampen om å komme tilbake til Championship er allerede i full sving, og man skal ikke se bort ifra at dette er et race til det som blir beskrevet som verdens tøffeste liga. Men til tross for det faktum har «Traktorguttene» vist stor viljestyrke ettersom de, tidligere i august, slo Burton Albion 1-0 på bortebane. 

Stjernespilleren, Luke Garbutt, ledet Ipswich til en viktig seier da han kjørte ballen i mål imponerende elleve minutter etter kampens start. Den 26 år gamle forsvareren på lån fra Everton fortalte entusiastisk at dette var hans aller første debutmål i løpet av fotballkarrieren.

Overganger

Garbutt er en av de tre spillerne som denne sommeren ble hentet inn til Ipswich og som allerede har gjort et svært imponerende inntrykk. Ipswich signerte også Will Norris fra Wolverhampton Wanderers og James Norwood fra Tranmere Rovers.

Etter at Suffolk-klubben fikk bivåne at hele ti spillere forlot dem tidligere i sommer, samt å bytte managere hele tre ganger i forrige sesong, vil kun tiden vise om de nye endringene er positive for klubbens fremtid.

På en annen side har et nedsatt budsjett som et resultat av nedrykket til League One gjort at Ipswich Town har vært nødt til å skjerpe seg på en del områder, spesielt hvor det gjelder innkjøp av spillere, og med billettpriser. Dette for å blant annet unngå å miste tilskuere. Fans kan derfor trøste seg med billigere priser på billetter til fotballkamper på Portman Road i forhold til forrige sesong. Tanken bak dette er at jo flere billetter det blir solgt, desto rimeligere blir prisene på billetter. 

Fansen viser støtte

‘Canton Stand’ – Jon Candy – via Flickr (CC BY.SA 2.0)

Nedrykket har ikke stoppet supportere fra å vise full støtte, tvert imot. Allerede første salgsdag ble det registrert 400 nye supportere i besittelse av sesongkort på Portman Road. Slått sammen med de eksisterende supporterne med kort fra før er det snakk om opptil 8000 sesongkortholdere.

Nøyaktig dette, i tillegg til godt samarbeid og viljestyrke, er det som trengs for at Ipswich skal prestere på et høyt nivå denne sesongen. Noe de fire seneste kampene også beviser, da disse alle viser et vinner-resultat.

Topplassering i League One

Det kan ikke nektes for at forrige sesong var svært tøff for «Traktorguttene» og at det fortsatt er altfor tidlig å si hvordan sesongen ender. Men nå som Ipswich befinner seg på 1. plass i League One, kan dette fungere som en liten dytt i riktig retning, og et steg nærmere målet deres om å komme seg tilbake til Championship.   

Det finnes en rekke fotball tips der ute med Ipswich som favoritt, derfor lover det svært godt når du finner en odds på 2.75 at Ipswich vinner League One. 

Etter en sterk seier mot Fleetwood, som i skrivende stund befinner seg på tredjeplass i divisjonen, på tross av rødt kort til Wilson, gjenstår det å se om Ipsiwch klarer å holde på toppplasseringen og sikre en av opprykkplassene for neste sesong.  En ting er iallefall sikkert. Supportertallene viser optimisme og da gjelder det bare for Ipswich å innfri forventningene.