En lovende fremtid?

Vil Mick McCarthy stole på ungguttene? 

Ipswich går nå inn i sin 16. sesong på rad i Championship. Tiden i Championship har tatt på økonomisk for eier Marcus Evans. Med økonomien mot han den kommende sesongen burde han løse det på en måte flere mener han allerede burde gjort. Slippe til ungguttene som leker seg på Playford Road. Skal de få slippe til er det flere som mener Mick McCarthy ikke kan ha ansvaret på Portman Road. Helt siden han kom til Ipswich har han kun sluppet til syv unggutter, til tross for at Ipswich spytter ut landslagsspillere på aldersbestemte landslag.

I 2013 satt Ipswich seg et mål. Innen 2017 skulle halvparten av Ipswich-stallen være egenprodusert fra Playford Road. Den dag i dag er det kun seks spillere. Det er Tommy Smith, Luke Hyam, Teddy Bishop, Joshua Emmanuel, Myles Kenlock og Andre Dozzell. Igjen kommer vi tilbake på kritikken til supporterene. Flere ønsker å se en manager som slipper til våre lovende talenter. Flere var skuffet over at Dozzell ikke slapp mere til. Forrige sesong slapp Ipswich til talenter under 20 år til sammen for 3.399 minutter. Kun slått av Nottingham Forest.

Sesongen 2016/2017 ble gjennombruddet for Joshua Emmanuel og Myles Kenlock. Hvem blir neste til å slå igjennom? Stuart Watson har skrevet om de syv talentene som kan få en stor sesong i møte.

Andre Dozzell

Tilbake til 2016. Da scoret den gangen 16 år gamle Andre Dozzell i sin debut for Ipswich. Akkurat som hans far gjorde for Ipswich. Forrige sesong hadde de fleste trudd de skulle få se mer til stortalentet. Det ble bare med ni kamper for Dozzell. Ingen forventer at han skal spille uke inn, og uke ut. Nå håper supporterne at han for spille mer, og samtidig være en joker på benken. Neste uke drar Dozzell med U19 England til EM i Georgia. Han vil derfor da miste en del av pre-season, men håper å vinne som England U20 gjorde i VM nå nylig.

Kundai Benyu

19-åringen som ble født i London kom til akademiet i 2011. Allerede som 16 åring var han på benken under East Anglian Derby på Carrow Road. Skader og problemer med innstillingen har stoppet litt av utviklingen til Benyu. Han innrømmer selv at han har problemer med egen innstilling, men sier også at han er på rett spor nå. Denne sesongen har han vært på lån til Aldershot Town, hvor han har scoret fem mål og notert seg for flere målgivende. Det hjalp de til National League play-off. Flere klubber følger utviklingen til Benyu, men Ipswich har rett på å signere han for ett år til. Selv snakker de nå om en lengre avtale. Han ble nettop tatt opp til Zimbabwe sitt A-lag. Det er fødelandet til hans foreldre.

Tristan Nydam

Denne unggutten ble født i Zimbabwe, men flyttet til England som 10-åring. Samme år ble han tatt inn i akademiet til Ipswich. Han signerte en avtale med Ipswich på sin 17-årsdag, som strekker seg over to år. I mars ble Nydam tatt opp i England U18-troppen.

Flynn Downes

Denne 18-åringen er en litt uvanlig spiller for 2017. Han er veldig aggressiv og har fått flere røde kort. Samtidig elsker tekniske spillere som vi ser mer til i 2017, at de har en på midtbanen med seg som springer fulle 90 minutter. Flynn er fra Essex, men kom allerede til akademiet i en alder av syv år. Han var også på benken i årets siste kamp borte mot Nottingham Forest. I det siste året har 18-åringen fått mye skryt. Han er en spiller som ikke viser motstanderen respekt. Samtidig er han veldig teknisk, og hardtarbeidende. Når han trener med de store guttene viser han ingen respekt, og legger Chambers i bakken om han må. Han er det vi kaller for en vinner.

Monty Patterson

Gutten fra New Zealand kom til Ipswich i 2013, og er med Dozzell kanskje den mest kjente i akademiet. Monty er veldig god på å skjære inn fra venstre, og deretter avslutte med sin solide høyrefot. Han fikk sin debut for New Zealand forrige sommer, og scoret mot USA i oktober. Han scoret to mål på tretten kamper for Braintree, hvor han er på utlån. Nå har han forlenget låneavtalen med 1 år til i Braintree.

James Blanchfield

Blanchfield er født i Southend og startet karrieren i Arsenal sitt akademi. Han var etter det på prøvespill til Manchester United og Ipswich. Han valgte til slutt Ipswich. Det vitner om at det gjøres myr rett på Playford Road. Det virket som under fjorårets pre-season at dette var året for Blanchfield. Dessverre har pilen pekt nedover for han etter det, og han fikk aldri sin debut. Selv om det er spilleren Mick McCarthy mener vi slå til når som helst.

Ben Morris

17-åringen som blir 18 neste måned kommer fra Colchester. Som de fleste vet ligger rett ved Ipswich. Han er kanskje den største profilen på akademiet for tiden. Kanskje blir det et utlån for Morris denne sesongen.