EFL Trophy og Crawley står for tur

Bunnlaget i vår gruppe står for tur når vi møter Crawley tirsdag kveld på The People’s Pension Stadium.

Av: Christoffer Vårhus og Erik Røed.

Først litt om Crawley Town. De holder til i West Sussex, ikke så alt for langt unna flyplassen Gatwick. De rykket ned fra League One i 2015, og har siden vært i League Two – hvor de fortsatt holder til. De anser AFC Wimbledon som deres største rival. Først og fremst på grunn av deres korte distanse, men også fordi de spilte jevnlig mot hverandre fra 2009 og frem til nedrykket.

Dette nedrykket har ført til flere utfordringer for Crawley de siste årene. De har slitt med å prestere godt i ligaen, og hatt flere endringer i trenerteamet. 2020/21-sesongen har startet positiv for Crawley som ligger på en 8’ende plass. Unggutten Max Watters, som kom fra Doncaster i overgangsvinduet, har vært effektiv i sin angrepsposisjon med 5 mål på 6 ligakamper. Han har også scoret i begge cup-kamper han har spilt, og kan bli en trussel tirsdag kveld. I motsetning til Ipswich gikk Crawley videre i FA-cupen etter en kamp med total kaos, og som til slutt endte med 6-5 seier etter at det ble 3-3 på overtid. Watters scoret 2-2 målet.

I en ikke så veldig viktig Football League Trophy-turneringen, bør dette være en fin arena for å la flere av våre unge spillere få muligheten. Vi har tidligere registrert at det tette kampprogrammet gjør at disse kampene naturlig nok nedprioriteres. Det blir interessant å se hvilke justeringen Lambert gjør og hvilke spillere som får prøve seg denne gangen. I helgens FA-cup var det 9 endringer fra forrige kamp, og 20 år gamle Ipswich-gutten McGavin (bilde) var en av de som startet dette oppgjøret. Han var også på banen sist match i «EFL Trophy», og har gjort en god figur i sin midtbanerolle. Foruten McGavin, så var det mange andre lokale spillere som også fikk prøve seg mot Gillingham; Ndaba, Baggott, Gibbs og Simpsons, for å nevne noen.

Det kan godt tenkes at Dozzell starter ettersom han er tilgjengelig, selv om han er suspendert for sitt røde kort. Vi fikk også et hyggelig gjensyn med Norwood som noterte en scoring etter bare 4 minutter under lørdagens kamp på Portman Road. Det er ikke umulig at han også blir byttet inn for å få enda mer matchtrening.

Uansett hvilke 11 spillere som starter mot Crawley så er vi klare for 90 minutter med underholdning, der Ipswich stikker av med seieren.