Det var jo ikke dette vi ønsket oss

Det har gått en drøy måned siden EFL kom med beskjeden om at serien for League One avsluttes og tabellen blir stående som den er etter at Covid-19 kom på banen. For Ipswich Town betyr det en trist 10. plass med 52 poeng. Ingen play-off på mannskapet til Paul Lambert. Ingen «rett opp igjen» heller. Og med statistikken siden 28. januar (1 seier, 1 uavgjort og 7 tap) ble det ingen verdig avslutning på sesongen i League One heller. Skal man se på det positive, så var det kanskje like greit å avslutte sesongen. Det ble altså ikke noe ‘walk in the park’ for våre menn i blått. Heldigvis skal vi få vår revansje mot Blackpool, Burton og Sunderland.

Vi kan glede oss over at Luke Woolfenden har signert en langtidskontrakt frem til 2024. Det er positivt for oss at den lovende 21-åringen vil fortsette å ta steg i klubben han har vært i så lenge. Det er jo få ting som tilfredsstiller ett Ipswich-hjerte mer enn en gutt som har gått gradene fra akademiet, og opp til førstelaget. Samtidig har Jon Nolan og Tomas Holy forlenget sine kontrakter til 2022 og er klare for enda en sesong i blått. 27. juli åpner overgangsvinduet for fullt og det kan bli spennende å se om det kommer noen nye fjes inn på Portman Road. Både drakt nummer «2» og «3» er ledig…

Samtidig må vi ikke glemme at våre to spisser klarte å score mer enn to-sifferet før sesongen ble avlyst, og det er vel en fin generalprøve før neste sesong hvor de gjerne må være notert for enda flere mål. Kanskje denne pausen bidrar til at samspillet kan dyrkes til det enda bedre. For som vi alle husker så signerte Lambert en (uventet?) 5-årskontrakt rundt jul. En av tankene bak dette være at han skal få lov til å bygge opp Ipswich Town til et solid lad. Det tar tid å bygge relasjoner mellom spillere og få en stamme som samsvarer med forventningene.

La oss glede oss til seriestart for League One! Enten om det blir i august eller september.