Knallhardt juleprogram

Tilbake blant topp 6

Det har vært noen fine uker for oss Ipswich-supportere ettersom laget vårt har kommet seg inn blant topp seks etter de siste kampene. Blir dette sesongen hvor vi endelig kan ta turen opp igjen til Premier League? Her kan du forresten lese flere Premier League tips, og se hva som forhåpentligvis er i vente for oss neste sesong. Ingenting er bedre for en Ipswich-supporter enn å bytte plass med erkerival Norwich, som denne helgen falt ned i nedrykks-sonen i Premier League. Norwich er skrekkeksempelet på

hva som kan skje hvis vi ikke lykkes med å styrke laget etter et eventuelt opprykk, men veien dit er selvsagt lang for Mick McCarthys menn.

Urealistisk med direkte opprykk

De fem øverste lagene er i en klasse for seg, og du får høye odds hvis du gambler på at én av de to direkte opprykks-plassene går til ett av lagene utenfor denne gruppen. Det har allikevel hendt før at laget som endte på den siste playoff-plassen har vunnet finalespillet, og Ipswich er derfor i en meget god posisjon før vi går inn i det harde juleprogrammet. De åtte siste kampene har kun gitt ett tap mot Middlesbrough, som sannsynligvis rykker direkte opp. Spesielt gledelig er innsatsen på bortebane hvor forrige tap kom 20.oktober mot Hull. Det er allikevel mange om beinet om den siste playoff-plassen, og de hardeste konkurrentene blir nok Cardiff, Sheffield Wednesday og Blackburn. I tillegg er det flere gamle topplag som gjerne ønsker å ha et ord med i laget, men spørsmålet er om de har nok kvalitet til å komme godt over de 70 poeng som sannsynligvis trengs for havne i playoff.

Et knallhardt juleprogram venter

Juleprogrammet starter med to vanskelige hjemmekamper mot Derby (19.des) og QPR (26.des.) Derby har på papiret ett av divisjonens sterkeste mannskap, og etter en treg start har de virkelig våknet til liv og ligger i skrivende stund på 4. plass, to poeng bak Middlesbrough som er på direkte opprykk. QPR har som ventet slitt etter nedrykket, men de kan fort komme på bedringens vei etter at de snappet Jimmy Floyd Hasselbaink fra Burton Albion. Laget fra Vest-London kan derfor fort komme til å bli en farlig utfordrer om 6.plassen i løpet av vinteren og våren. Uavgjort muligens være et godt tips i denne kampen. McCarthy kommer garantert til å fokusere på å unngå tap mot lag som ligger like bak Ipswich på tabellen.

Portman1

Det bør bli få tomme seter på de spennende hjemmekampene mot Derby og QPR i julen.

Det blir dessverre ikke lettere utover julen ettersom serieleder Brighton står på motsatt banehalvdel den 29.desember. Brighton rykket nesten ned i vår, men de har imponert voldsomt denne sesongen, og er ubeseiret på 20 seriekamper. Dette er en imponerende prestasjon, og det ville vært deilig å ta en overraskende borteseier på sørkysten. Den tradisjonelle nyttårsdag-kampen går 2.januar ettersom dette er en lørdag. Femteplasserte Burnley tar i mot Ipswich, noe som betyr at traktorguttas juleprogram består av 3 lag fra topp 5 og én nedrykker med ny manager og ny giv. Tøffere kan det knapt bli! Skal vi si oss godt fornøyde med 6-8 poeng på disse kampene? Da kan laget fortsatt kan henge med i kampen om en plass i topp 6 resten av sesongen.