You are currently viewing 3.plass i Supportercupen
2 bronse og årets supporter. Er det rart at vi smiler?

3.plass i Supportercupen

Ipswich stilte tre lag inkludert et lag i juniorcupen, og spilte seg til bronse i begge turneringene. Det er ny rekord for oss og vi har all grunn til å være stolte av oss selv!

Juniorene (10-14 år) tok bronse!
Juniorene (10-14 år) tok bronse!

Supportercupen er en strålende arena å møtes på og vi i ITSCON utnytter det så godt vi kan. Det kommer spillere og supportere fra hele landet og vi får sågar besøk av venner fra selveste Ipswich. Vi er en fin gjeng som har det helt supert sammen. Cupen arrangeres hvert år, som regel første helgen i juni, og vi anbefaler alle å bli med.

Bronse-bøtta
Bronse-bøtta

Tidligere Rosenborg-spiller og ihuga Ipswich-supporter Ronny Støbakk hadde reist fra Trondheim med sin 14 år gamle sønn Sigurd og skrev følgende melding på facebook etter turneringen:

«Supportercup i Oslo denne helga, og to blad Støbakk mønstret på for Ipswich 2 i siste innledningskamp mot Aston Villa. Å se junior Sigurd Støbakk lirke to pasninger fra gamlefar forbi Villas keeper er det morsomste jeg har opplevd på en fotballbane.
Så langt.
Stay tuned.»

Bronselaget minus et par spillere som bl.a blødde litt vel mye for drakta og ble sendt på sykehus.
Bronselaget minus et par spillere som bl.a blødde litt vel mye for drakta og ble sendt på sykehus.

Og Solabladet skrev følgende sak om om sine lokale helter etter en fantastisk supportercup for Ipswich Town FC Supporters Club of Norway:

Hvert år samles Supportere av engelske lag til Supportercup og som tidligere reiste Roy Skjæveland og Alsaker-brødrene Peder og Oskar for å kjempe for Ipswich Towns ære. det gjorde de meget godt, for laget stakk av med bronse i turneringen.
Det er helt respektabelt med bronse. Vi kunne fort havnet i finalen også, forteller Peder.
I en alder av 22 og 24 år har brødrene blitt indoktrinert av foreldrene til å støtte det ærverdige laget Ipswich Town. Laget hadde sin storhetstid på 60- og 70-tallet, og det var da deres far som la sin elsk på laget.
Foreldrenes påvirkning
Det er foreldrene våre som har hjernevasket oss. De var så gode på 70-tallet, og da var det mange norske som ble fan. Da vi vokste opp hadde vi ikke så mye valg enn å holde med dem vi også, sier Peder.
Som Ipswich-supportere er det ikke mye de får se laget sitt i aksjon på norsk TV. Derfor fant en av brødrene ut at han skulle heie på et annet lag.
Ola er judas og heier på Chelsea. Han likte nok ikke ideen om å bare se laget sitt tre ganger i året, sier Peder spøkende.
Mens minstemann, Ola, nyter tilværelsen i 2. divisjon med Solas A-lag fikk dermed Oskar og Peder en brødretur til Oslo helt alene.
Det er Oskar som er initiativtakeren i familien. Han har vært med tre ganger og fikk meg med i fjor også, så dette var min andre gang, forklarer Peder.
De to brødrene var delaktige på laget på hver sin måte. Oskar den store forsvarskjempen, Peder den store spissen.
Vant på straffer
Jeg bøttet inn fem mål og hadde fem målgivende, så jeg var sterkt involvert, sier han spøkende.
Innsatsen holdt altså til bronsemedalje. Laget kom seg greit gjennom gruppespillet og møtte Arsenal 2 i kvartfinalen. Det ble en jevn kamp, men laget gikk seirende ut av oppgjøret. I semifinalen ventet Tottenham i en kamp som ble meget jevn.
Vi møtte et mannskap som var det dobbelte av vårt og spilte derfor med hockeytaktikk og rekkesystem. Jeg tror jeg spilte mot fem forskjellige forsvarere i løpet av den kampen. De var også veldig defensive, som Tottenham ofte kan være, så det var vanskelig å komme gjennom, forteller Peder.
Det endte med 1-0-tap og bronsefinale mot Aston Villa. Også det ble en jevn affære, men Ipswich var best når det gjaldt og vant 7-6 på straffer. En straffekonkurransen som ble avgjort av tidligere Rosenborg-spiller Ronny Støbakk.

Stor trivsel i Ipswich-leiren!
Stor trivsel i Ipswich-leiren!