Helt grei start, iFollow og Old Farm

Overraskende god start

For en fantastisk bra start på sesongen! Absolutt ingen hadde trodd at vi skulle starte med fire seire på rad. Championship er en tøff liga hvorde fleste lagene satser på opprykk. De aller fleste av dem forsøker å kjøpe seg til et opprykk til Premier League.

Av Ole Bernt Krogstad

I løpet av de fem siste sesongene har Aston Villa, Middlesborough, Sunderland og Hull brukt over 100 milioner pund på spillerkjøp. Wolverhampton, Derby, Cardiff, Fulham, QPR og Norwich har brukt godt over 50 milloner pund. Det er bare fem lag som har brukt under 10 millioner på nye spillere de siste fem årene og det er Burton, Sheffield United, Bolton, Bristol City og til slutt Ipswich med sine £4,218,500. Ipswich sin eier Marcus Evans har etter at Roy Keane ville legge ned ungdomssatsingen konstant pøst penger inn i akademiet. Det å bygge opp et akademi som har slitt litt tar tid. Det som er ekstra gøy er at Ipswich satser mye på lokale spillere. Flere avdem er født og oppvokst
i Ipswich og omegn. Den kjente spillerutvikleren Bryan Klug kom tilbake til Ipswich fra Tottenham i 2012 og nå begynner all jobbingen med ungdommene å gi resultater. Flynn Downes, Tristan Nydam, Luke Woolfenden, Ben Folami og mange flere holder virkelig det tøffe og høye nivået. Det beviste de i 2-1 tapet mot Crystal Palace fra Premier League i Carabao Cup. Det kommer til å komme mange flere spillere opp fra akademiet de neste sesongene.

Vi har også flere grunner til å glede oss over denne sesongen. Vi kan nemlig se nesten samtlige kamper på nett denne sesongen. Viasat har kjøpt TV-rettighetene her i Norge. Det betyr at alle TV-kampene fra Football League kommer til å bli vist hos Viasat. Basert på deres første sendeskjema ser det ut som om disse kampene blir vist på betalingskanalen Viasat Fotball og Viaplay. Kampene som Viasat kan sende er de som blir produsert for TV i England. Det vil si kamper som har blitt flyttet pga. TV-sending (Sendes gjerne fredag kveld, lørdag formiddag og kveld, samt søndag ettermiddag). I tillegg har de rettigheter til én kamp fra hver 16.00-runde på lørdagene.  Men denne sesongen har Football League lansert et nytt konsept som heter iFollow. Det gir oss som bor utenfor England muligheten til å streame kampene til vårt favorittlag for en bestemt sum. Pris varierer fra klubb til klubb, men Ipswich skal ha £110 for en sesong.  Kvaliteten på denne streamen er bra, og det er opp til klubbene om de bare vil kjøre énkamerasproduksjon, eller om de vil ha flere kameraer i sving på kampene sine. Noen klubber har valgt å kjøre sitt eget opplegg, mens andre har valgt å reserve seg mot iFollow. Når du kjøper et abonnement til iFollow via Ipswich sin offisielle hjemmeside får du bare se kampene til Ipswich. Kamper som har blitt flyttet for TV og blir vist på Viasat vil det ikke være mulig å se på iFollow. Jeg anbefaler alle å kjøpe dette abonnementet. Du går inn på www.itfc.co.uk, legg «pilen» over overskriften iFollow og trykk så på «subscribe» for å betale for abonnementet. Når du skal se kamp må du legge «pilen» over «Matches» og trykker på «Results». Her finner tidligere spilte kamper og øverst ligger kommende kamp. Du kan spole frem og tilbake på kampen eller lage dine egne repriser. For å kunne høre kommenteringen fra BBC Radio Suffolk må du åpne denne i et nytt vindu. Bilde og lyd er ikke helt synkronisert, så her må du pause bildet noen sekunder helt til at du hører at kommantatorene Brenner Woolley og Mick Mills henter inn bildene fra kampen.

Vi skal også på tur snart. Det blir Old Farm hvor vi skal på pub til pub-runde i Colchester og vi har med oss musikere som skal spille norsk folkemusikk og låter av den kjente norske avdøde artisten St.Thomas som var medlem i ITSCON og spilte sammen med oss og ble vår venn under Supportercupen. Vi håper også å få en stand på Fanzone før kampen hvor vi skal steke traktorvafler og by på brunost med mere. Måtte den den brukbare starten på sesongen bare bli bedre.

OPP MED TOWN!