Reisebrev: Old Farm

«BORTDØMT IGJEN»

Av Geir Ingvald Jacobsen

Trykk her for å se bloggen hans!

For andre kamp på rad fikk vi underkjent en perfekt skåring og tapte to poeng på ubrukelig linjemann. Surt!

Men korrekt flagging i de to kampene ville Tractor Boys hatt ni poeng og ligget på andreplass.

Ikke offside!
Ikke offside!

Mål preger og endrer kamper, så man kan selvsagt ikke bare legge til og trekke fra eventualiteter og dermed regne ut resultat og poengfordeling, men siden vi for tiden har brukbar defensiv kontroll, kan det hende vi nå vil være i stand til å spille på en ledelse, slik vi var eksperter på for to sesonger siden. Dessverre tok vi aldri ledelsen verken mot Wolves eller Norwich, noe vi rettmessig skulle gjort.

Det er sju år siden sist vi slo Norwich. Sju magre år burde kommet til ende søndag formiddag, for Ipswich var klart best og skulle vunnet. Undulatene hadde flaks.

Jaja, vi får bare bite det i oss og kjøre på. Godt å være ferdig med «Old Farm» og komme helskinnet fra det. Å sitte på tribunen i en kamp som dette er bare fælt: Har konstant vondt i magan når de gule har ballen. Og når Ipswich har ballen. Og når den er høyt oppi lufta, på vei i en eller annen retning. 2×45 minutter med lidelse.

Man of the Match: Grant Ward, ikke linjemannen.
Man of the Match: Grant Ward, ikke linjemannen.

‘Lettelse’ er eneste ord som kan beskrive stemningen da dommeren blåste av kampen. De gule og grønne holdt nemlig på å skåre på overtid. Spissen skjøt heldigvis elendig utenfor. Så vi tapte i hvert fall ikke.

Har egentlig intet personlig imot Norwich, men etter å ha vært til stede på snart 250 Ipswich-kamper, og dermed til sammen tilbrakt over ett år av mitt liv i Ipswich, er jeg blitt vevd inn i Suffolk-tankegangen. Så jeg misliker Norwich, I hate green & yellow, jeg ler av draktene deres, og jeg mener helt oppriktig at fotballverdenen kun er i likevekt når Ipswich befinner seg over Norwich på tabellen – eller i ligasystemet. Vi er tross alt The Pride of Anglia:

Ligagull IPS 1-0 NOR

FA-cup-gull IPS 1-0 NOR

UEFA-cup-gull IPS 1-0 NOR

Jonas Knudsen ble vår helt da han utliknet med høyre fot på overtid i første omgang. Dansken spilte bra. Ward var best. Skuse, Douglas, Berra og innbytter Bishop også godt i pluss. 4-3-3. Sjansefattig kamp, god Ipswich-organisering og -konsentrasjon, vi er flinke til å ødelegge for gode motstandere, mye lemping mot Murphy, men intenst og grusomt spennende. Full tenning og fantastisk tæl i hele Ipswich-laget denne gangen. Tenk om det kunne spilles med sånn passion hver gang!

Kampreferat: Town 1-1 Norwich

Høydepunkter fra ITFCs Youtube-kanal:

Dessverre har de ikke tatt med reprisen som viser offside, men den har jeg sett med egne øyne på tv-skjerm inne i VIP-boksen bak min plass.

Come on You Blues!

Lokal fan fornøyd med kampen:

Til slutt noen bilder fra min mobiltelefon. Ingen blinkskudd akkurat. Hadde mer enn nok med å se på kampen.

Ipswich-gutta er samlet, pip-pipene ser på.

Ipswich-gutta er samlet, pip-pipene ser på.

Ikke noe å si på stemningen på et stappfullt Sir Bobby Robson lower.
Ikke noe å si på stemningen på et stappfullt Sir Bobby Robson lower.
Cole Skuse er helt for mange av fansen.
Cole Skuse er helt for mange av fansen.